Home » Istorie » Madame LaLaurie, femeia care a şocat datorită cruzimii cu care îşi trata supuşii. Atrocităţile care se întâmplau în castelul ei – FOTO

Madame LaLaurie, femeia care a şocat datorită cruzimii cu care îşi trata supuşii. Atrocităţile care se întâmplau în castelul ei – FOTO

Publicat: 20.02.2016
Deşi în secolul al XIX-lea, în SUA, deţinerea de sclavi era reglementată prin lege, existau, totuşi, limitări în ceea ce priveşte tratamentul acestora

În anul 1834, oraşul New Orleans avea să cunoască povestea macabră a lui Madame LaLaurie, o femeie din înalta societate americană, suspectată de faptul că îşi sechestra victimele în casa ei şi le tortura până la moarte. În tot acest timp, se spunea despre cel de-al doilea soţ al său că realiza experimente pe sclavi, incluzând schimbări de sex, mutilări şi sfărâmarea oaselor.

Familia LaLaurie a fost extrem de populară în acea perioadă, datorită faptului că găzduia în conacul pe care îl deţinea evenimente extrem de fastuoase. Madame LaLaurie a achiziţionat casa aproape fără niciun sprijin din partea lui Leonard Louis Nicolas LaLaurie, cel de-al treilea soţ al ei. Cei doi au locuit aici împreună cu copiii lor, dar şi cu sclavii pe care îi aveau în proprietate.

Foto: allday.com/flavorwire

În momentul în care s-a căsătorit cu Leonard, Madame LaLaurie era deja o femeie influentă, deoarece trecuse prin alte două mariaje, alături de bărbaţi bogaţi. Primul său soţ a fost ofiţer în armata americană, iar cel de-al doilea a fost un bancher extrem de înstărit. Mai mult decât atât, Madame LaLaurie avea legături în mediul politic, deoarece unul dintre verii ei, Augustin de Macarty, a fost primar al New Orleans-ului în perioada 1815-1820.

Deşi la acea vreme, în SUA, deţinerea de sclavi era reglementată prin lege, existau, totuşi, limitări în ceea ce priveşte tratamentul acestora. Despre familia LaLaurie umbla zvonul că îşi tortura sclavii, însă erau şi voci care susţineau contrariul, spunând că femeia se purta foarte amabil cu sclavii ei, cel puţin în timpul banchetelor fastuoase pe care le organiza.

Foto: allday.com/Roadtrippers

Existau, însă, şi alte presupuneri care o aveau în prim-plan pe Madame LaLaurie. Se spunea despre ea că i-a omorât pe cei doi bărbaţi cu care fusese căsătorită înainte de a-l cunoaşte pe Leonard. Cei doi foşti soţi ai femeii au murit în circumstanţe suspecte, dat fiind faptul că ambii erau destul de tineri şi nu suferiseră de o boală anume. În scurt timp, au început să fie vehiculate zvonuri care o acuzau pe Madame LaLaurie de uciderea celor doi bărbaţi.

Presupunerile s-au adeverit, însă, în anul 1834, în momentul în care conacul familiei LaLaurie a fost cuprins de flăcări. Deşi femeia a insistat că nu are nevoie de ajutor, o echipă de pompieri a intervenit pentru a stinge incendiul care ameninţase şi celelalte clădiri din vecinătate. Nu ştiau, însă, ceea ce îi aştepta în mansarda conacului.

Foto: allday.com/Roadtrippers

Încăperea era plină de sânge, materii fecale şi bucăţi de trupuri umane. Şapte sclavi încă se aflau înlănţuiţi acolo şi prezentau urmele torturilor şi ale mutilărilor la care au fost supuşi. O femeie avea braţele şi picioarele rupte în mod sistematic, cu scopul de a fi transformată într-un crab. Un cuplu avea organele genitale mutilate şi înlocuite, în timp ce alte victime aveau răni atât de puternice încât şansele lor de supravieţuire păreau să fie minime.

Foto: allday.com/Roadtrippers

În momentul în care a trebuit să dea explicaţii autorităţilor pentru ceea ce făcuse, Madame LaLaurie a declarat că „unii oameni ar trebui să-şi vadă de treabă, în loc să intre în casele altora şi să le spună ce să facă”. Descoperirea macabră a stârnit un imens val de furie în New Orleans. Familia LaLaurie a părăsit oraşul înainte ca mulţimea agitată de locuitori să le distrugă, în cea mai mare parte, locuinţa.

Pentru multă vreme, clădirea a rămas în paragină, însă, între timp, au fost făcute investigaţii, care au scos la lumină alte dovezi ale cruzimii de care a dat dovadă Madame LaLaurie. Mai multe cadavre au fost descoperite în fântână casei, dar şi sub podele şi în alte zone ale locuinţei. În toată această perioadă, locuitorii oraşului New Orleans au declarat că au văzut fantome în apropierea conacului şi au auzit sunete neobişnuite, pe care nu şi le puteau explica.

Foto: allday.com/Wikimedia Commons

Locuinţa familiei LaLaurie a fost restaurată ulterior şi a devenit un adevărat punct de atracţie turistică. În urmă cu câţiva ani, actorul Nicholas Cage a achiziţionat locuinţa, cu suma de 3,5 milioane de dolari, însă a fost nevoit să renunţe la ea în 2009, ca urmare a problemelor financiare cu care s-a confruntat.

Sursa: allday.com

Vă mai recomandăm şi: Românul care a străbătut 230.000 de kilometri, pe patru continente, făcând autostopul. A fost luat la ocazie inclusiv de poliţie – FOTO

                                             Cercetătorii americani au descoperit o nouă formă de gheaţă. Ce caracteristică importantă are aceasta

                                             Revoltător! Un delfin dintr-o specie rară a murit după ce a fost ţinut de turişti, pe o plajă, pentru selfie-uri – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase