Home » Istorie » Descoperire FASCINANTĂ în Republica Moldova. Istoria unui mare conflict va trebui RESCRISĂ – VIDEO

Descoperire FASCINANTĂ în Republica Moldova. Istoria unui mare conflict va trebui RESCRISĂ – VIDEO

Publicat: 20.07.2016
Descoperire FASCINANTĂ în Republica Moldova. Istoria unui mare conflict va trebui RESCRISĂ – VIDEO
Specialiştii susţin că descoperirea făcută este de importanţă internaţională.

Arheologii din Republica Moldova au descoperit, în localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi, ceea ce par a fi ruinele palatului în care a locuit regele suedez Carol al XII-lea (1682-1718), în timpul campaniei desfăşurate împotriva Imperiului Ţarist, la începutul secolului al XVIII-lea. Specialiştii spun că structurile pe care le-au identificat sunt reminiscenţe ale complexului folosit de monarhul suedez drept reşedinţă regală. 

Ruinele au fost scoase la lumină în curţile unor locatari din Varniţa, unde cercetătorii au mai descoperit artefacte care datează din perioada în care reşedinţa era funcţională. ,,Ne afllăm pe locul unde acum mai mult de 300 de ani a existat tabăra militară a regelui suedez Carol al XII-lea. Este un sit, un monument istoric de valoare internaţională”, a declarat Eugen Sava, directorul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, pentru publika.md. 

,,Noi tot timpul gândeam că lucrăm la temelia clădirii centrale a taberei a lui Carol al XII-lea. Dar dimensiunile pe care ni le dă Lagus în descrierea sa, ne dă sigur că este vorba despre clădirea din spate”, a adăugat arheologul Alexandru Levinschi. 

Sursa:publika.md

Carol al XII-lea a devenit rege al Suediei în 1697, la vârsta de 15 ani. În 1700, se angajează în bătăliile care, ulterior, vor fi cunoscute ca făcând parte din ,,Marele Război al Nordului”, un conflict în care ţara sa a fost nevoită să facă faţă unei coaliţii ruso-danezo-saxone. În ciuda faptului că repurtează o serie de victorii, Carol şi trupele sale sunt înfrânte în Bătălia de la Poltava (1709), Imperiul Suedez se destramă, iar regele se refugiază la Tighina (Bender), astăzi în autoproclamata ,,Republică Moldovenească Nistreană”. 

Sursa: publika.md

Vă mai recomandăm şi: Descoperire de excepţie în sudul Israelului. Biblia va trebui REINTERPRETATĂ – FOTO+VIDEO

                                           Un mozaic unicat din epoca romană, reprezentând muncile lui Hercule, a fost descoperit în Cipru – VIDEO

                                             Mozaicuri cu scene din Vechiul Testament, descoperite de arheologi în Israel

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase