Home » Istorie » Execuţia prin utilizarea elefantului: Metoda bizară prin care unii criminali erau pedepsiţi în antichitate

Execuţia prin utilizarea elefantului: Metoda bizară prin care unii criminali erau pedepsiţi în antichitate

Publicat: 20.08.2016
Pedeapsa capitală este una dintre cele mai vechi metode prin care criminalii erau pedepsiţi.

Deşi fiecare ţară avea metodele sale bizare de aplicare a aceştei pedepse, în India cea mai dură metodă  era execuţia prin utilizarea unui elefant. Era o metodă des întâlnită în Asia de sud şi sud-est, dar mai ales în India.

Comparativ cu alte animale sălbatice, elefantul este considerat cel mai deştept şi uşor de dresat. Elefanţii asiatici erau utilizaţi pentru a zdrobi, dezmembra sau tortura încătuşaţii în execuţii publice. Această metodă era utilizată de conducători pentru a-şi arăta controlul asupra naturii. Conducătorul era văzut ca un stăpân al bestiilor sălbatice. Această formă de execuţie este cunoscută ca ,,Gunga Rao”.

În timpul unei expediţii în India centrală din 1868, Louis Rousselet, un scriitor, fotograf şi călător  francez a descris execuţia unui criminal de către un elefant. Într-o schiţă se prezintă modul în care condamnatul era forţat să îşi pună capul pe un piedestral, în timp ce un elefant îi zdrobea capul cu unul dintre membre.

Cea mai obişnuită formă prin care această execuţie avea loc era prin folosirea forţei brute a elefantului, însă uneori elefanţii erau utilizaţi într-un fel de întrecere în cadrul căreia condamnatul era eliberat dacă se putea feri de elefant. Despre Împăratul Akbar cel Mare se spune că a utilizat această tehnică pentru a pedepsi aspru rebelii şi mai apoi prizonierii. Conform unor documente, Akbar a chinuit un bărbat prin această tehnică timp de cinci zile înainte de a-l ierta.

Această tehnică îi fascinează şi oripilează deopotrivă pe turiştii europeni. Practica a fost suprimată de imperiile europene care au colonizat regiunea în secolul XVIII şi XIX.

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase