Cei mai populari preşedinţi ai Statelor Unite. George Washington se află tocmai la sfârşitul clasamentului

12 11. 2016, 17:00

Mai jos se regăsesc unii dintre cei mai faimoşi  conducători ai SUA, în ordinea popularităţii lor:

1. Andrew Johnson (1865-1869)

Acesta a ajuns în funcţie după ce Abraham Lincoln a fost ucis. A susţinut o restabilire rapidă a statelor separate de Uniune. Însă, nu a dorit să protejeze sclavii, astfel că a intrat în conflict cu republicanii.

Sursa: Wikipedia

2. James Buchanan (1857-1861)

Al 15-lea preşedinte al Statelor Unite nu a acordat importanţă crizei care a dus, în final, la izbucnirea Războiului Civil. Dorinţa sa de a menţine pacea a fost spulberată, iar în momentul în care a părăsit funcţia, Partidul Democrat era divizat, iar ţara se afla pe calea unui război civil.

Sursa: Wikipedia

3. Barack Obama (2009-2017)

Politica sa externă a fost criticată, considerându-se că scoaterea rapidă din scenă a Irakului a favorizat înăsprirea persecuţiilor provenite din partea ISIS. În ceea ce priveşte economia, aceasta a avut o perioadă bună încă din momentul în care a preluat funcţia de preşedinte, dar unele voci susţin că starea economică nu este îndeajuns de favorabilă.

Sursa: Wikipedia

4. George W. Bush (2001-2009)

Acesta a pus bazele unui amplu proiect social, iar în timpul preşedinţiei sale, aproximativ 8 milioane de oameni au emigrat în Statele Unite, iar foarte mulţi dintre aceştia au trecut graniţa ilegal. Mai mult, în timpul mandatului său, SUA au pierdut peste 6 milioane de joburi din domeniul industrial. Tot în această perioadă, a avut loc cel mai grav atac al teroriştilor, cel de pe data de 11 septembrie 2001.

Sursa: Wikipedia

5. Richard Nixon (1969-1974)

Acesta a inaugurat comerţul cu China, a fondat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi tot în timpul mandatului său implicarea SUA în conflictul din Vietnam a luat sfârşit. Totuşi, va fi mereu invocat atunci când se aduce în discuţie scandalul Watergate.

Sursa: Wikipedia

6. J. F. Kennedy (1961-1963)

Primul succes al celui de-al 35-lea preşedinte al SUA a fost reprezentat de evitarea pericolului de izbucnire a unui conflict nuclear în urma Crizei Rachetelor din Cuba. În momentul în care a fost asasinat, politica sa începea să prindă contur.

Sursa: Wikipedia

7. Bill Clinton (1993-2001)

Abilitatea recunoscută a acestuia era reprezentată de modul în care gestiona politica. Republicanii l-au acuzat de multe nereguli, dar a reuşit să facă faţă situaţiei într-un mod diplomat. Reforma Bunăstării a fost unul dintre cele mai mari succese ale sale şi, mai mult, a restabilit o economie care mergea prost.

Sursa: Wikipedia

8. Woodrow Wilson (1913-1921)

Una dintre cele mai mari realizări ale mandatului său a fost acordarea dreptului de vot femeilor, în anul 1920. Era un idealist, astfel că a formulat Cele 14 Puncte imediat după Primul Război Mondial, care reprezentau, de fapt, ideea wilsoniană asupra păcii mondiale.

Sursa: Wikipedia

9. Dwig Eisenhower (1953-1961)

În timpul mandatului său, SUA se afla în plină epocă a bunăstării. A înfiinţat NASA şi a pus capăt Războiului din Coreea şi, de asemenea, a pus bazele unui amplu proiect de construire a şoselelor şi autostrăzilor.

Sursa: Wikipedia

10. Harry Truman (1945-1953)

Unul dintre cele mai cunoscute aspecte ale mandatului său a fost apariţia Doctrinei Truman, care urmărea combaterea comunismului. De asemenea, a trimis o forţă a Naţiunilor Unite pentru a proteja Coreea de Sud în faţa invaziei Coreei de Nord şi a înfiinţat NATO.

Sursa: The Vintage News

11. Thomas Jefferson (1801-1809)

Al treilea preşedinte al SUA a înfiinţat o academie militară pentru ca numărul soldaţilor să crească, a folosit Marina pentru a proteja navele comerciale în faţa piraţilor din Africa de Nord, iar în domeniul relaţiilor externe a cumpărat Louisiana de la Franţa şi a pus embargou pe comerţul cu Marea Britanie şi Franţa.

Sursa: Wikipedia

12. Theodore Roosevelt (1901-1909)

Acesta a fost transformarea Partidului Republican într-unul de orientare mult mai liberală. Iubea natura, astfel că a iniţiat de demersuri în vederea protejării acesteia. A susţinut importanţa resurselor naturale şi  a mărit sistemul parcurilor naţionale şi al pădurilor naţionale. A câştigat Premiul Nobel pentru Pace pentru că a pus capăt războiului ruso-japonez.

Sursa: Wikipedia

12. Franklin D. Roosevelt (1933-1945)

Cel de-al 32-lea preşedinte a avut, cu siguranţă, un impact puternic asupra istoriei SUA. A fost cel care a condus ţara în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A încheiat o alianţă cu Marea Britanie şi cu Rusia comunistă, alianţă care a fost cheia victoriei americane. Mai mult, a încercat să pună capăt marii crize economice prin crearea unui proiect de reformă, New Deal.

Sursa: Wikipedia

13. George Washington (1789-1797)

Acesta a fost primul preşedinte al SUA şi poate că acest aspect îl face extrem de popular. Însă, a reuşit să neutralizeze America în ceea ce priveşte politica externă, ceea ce a avut un rol decisiv în evoluţia statului.

Sursa: Wikipedia

14. Abraham Lincoln

În perioada mandatului său a luat naştere naţionalismul american. Mai mult, a abolit sclavia, a făcut tot posibilul ca Uniunea să fie protejată şi a încercat să ţină la distanţă puterile europene.

Sursa: Wikipedia

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Donald Trump NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii. Efectele NEGATIVE ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA asupra ştiinţei

De ce alegerile din SUA au loc întotdeauna într-o zi de marţi a lunii noiembrie?

Primul preşedinte american care a fost SILIT să îşi dea demisia

Cum s-a schimbat bancnota de 100$ in ultimii 150 de ani (FOTO)