O suviţă din părul lui George Washington a fost descoperită într-o carte veche

22 02. 2018, 09:06

O astfel de şuviţă se găseşte în Mout Vernon, New York (SUA), de exemplu. Conform Science Alert, soţia sa Martha i-ar fi tăiat suviţa de păr la sfârşitul mandatului de preşedinte şi apoi a oferit-o unui prieten de-al fostului preşedinte. Această practică nu era stranie în secolul XVIII. Oamenii ofereau păr sub forma cadourilor înainte de logodnă sau persoanelor pe care le credeau speciale. 

”Probabil reprezenta un mod prin care oamenii îşi puteau aminti unul de celălalt doarece în acele vremuri nu ştiau când se vor revedea,” a declarat India Spartz, directorul arhivelor din cadrul Union College. În decembrie 2017, un arhivist realiza inventarul când a descoperit o carte cu coperţi din piele care dintr-un motiv necunoscut nu a fost catalogată până în acel moment.  Când bibliotecarul John Myers a deschis cartea să o analizeze a descoperit un mic plic pe care scria ,,părul lui Washington”. 

Sursa: Matt Milless/Union College

John Reznikoff, colecţionar al părului persoanlităţilor, a analizat descoperirea lui Myers şi fără un test ADN (ce ar distruge părul) a confirmat că este fix ceea ce pare: părul lui George Washington.

Conform specialiştilor, părul a fost tăiat din capul lui Washington şi oferit familiei Hamilton, apoi familiei Schuyle, iar apoi a ajuns într-un almanah. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Arborele genealogic al lui George Washington conţine un detaliu care nu ar fi trebuit să iasă la suprafaţă. Ce gest imposibil de acceptat la acea vreme a făcut fiul său – FOTO
 
Cercetătorii americani au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei
 
Pentagonul doreşte să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la închisoarea Guantanamo
 
Important oficial SUA: Statele Unite trebuie să dezvolte tehnologia inteligenţei artificiale pentru a nu fi depăşite de China