Home » Istorie » Un bărbat ce a trăit în Italia medievală şi-a înlocuit braţul amputat cu o armă

Un bărbat ce a trăit în Italia medievală şi-a înlocuit braţul amputat cu o armă

Publicat: 16.04.2018
Arheologii au realizat o descoperire uimitoare în cadrul unui mormânt în care se aflau rămăşiţele unui bărbat ce a trăit în perioada medievală. Se pare că bărbatul şi-a trăit o bună parte din viaţă cu un cuţit ataşat în locul mâinii amputate.

Scheletul a fost descoperit în necropolele Longobard din nordul Italiei şi au fost datate ca provenind din secolele VI-VIII. Conform Science Alert, sute de schelete au fost înhumate în acest loc, precum şi un cal decapitat. 

Specialiştii au determinat că bărbatul avea în jur de 40-50 de ani, iar braţul său drept a fost amputat până în dreptul antebraţului. Arheologul Ileana Micarelli din cadrul Universităţii din Roma a determinat că braţul bărbatului a fost amputat cu ajutorul forţei brute. ”O posibilitate este că membrul a fost amputat din motive medicale, poate că erarupt din cauza unei accidentări sau a unei fracturi,” a declarat MIcarelli. 

Credit: (Micarelli et al./Journal of Anthropological Sciences)

În cadrul examinării detaliate, captele oaselor au prezentat dovezi ale presiunii biomecanice. Urmele de uzură de pe dinţii acestuia au confirmat faptul că bărbatul a purtat o proteză. Acesta probabil îşi strângea curelele protezei cu ajutorul dinţilor. Lângă schelet specialiştii au descoperit şi lama unui cuţit alături de curele. Aceste dovezi sugerează că purta cuţitul ca proteză pentru braţul lipsă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase