Franz Ferdinand, bărbatul ce a ucis 300.000 de animale şi a provocat prima conflagraţie mondială majoră

09 06. 2018, 09:00

Conform Big Think, deşi asasinarea lui a dus la o pierdere uriaşă de vieţi omeneşti, bărbatul este cunoscut pentru acţiunile sale sângeroase, însă de alt tip, din timpul vieţii. Franz Ferdinand erau un vânător aprig. Pe tot parcursul vieţii sale a ucis 274.899 de animale. 

Numărul este atât de precis deoarece chiar Ferdinand l-a notat, dar dovezile mai pot fi regăsite şi în sutele de trofee pe care bărbatul le-a amplasat în palatele şi locuinţele sale. Din castelul Konopiste, din Cehia, au fost strânse aproximativ 100.000 de trofee. 

Franz îşi propunea ca zilnic să omoare 2.140 de animale, acest lucru fiind posibil atât datorită abilităţii sale de a mânui puşca, dar şi a eforturilor echipei sale de a direcţiona animalele către el. Desigur, acest număr este constituit în mare parte din păsări ce erau eliberate de paznicii terenului de vânătoare. 

Însă a ucis şi alte animale, precum 5.000 de cerbi, un elefant, un emu, canguri, urşi koala, maimuţe, tigri şi urşi grizzly. Bărbatul a vizat chiar şi porci spinoşi sau veveriţe atunci când nu putea participa la întreceri. 

Michael Freund, un istoric german scria că Ferdinand era „un bărbat cu înfăţişare întunecată, care avea o aură ciudată şi emana violenţă… era o adevărată personalitate a societăţii austriece”. De asemenea, scriitorul austriac Karl Kraus îl descrie pe arhiduce ca fiind o persoană „care nu te-ar fi salutat”. 

Franz Joseph, împăratul Austro-Ungariei şi unchiul lui Ferdinand, nu era încântat de activităţile bărbatului, considerându-l un „ucigaş”. Chiar dacă a fost avertizat să rămână ascuns după tentativa iniţială de asasinare, bărbatul a decis să-şi continue planul. Deşi şoferul său trebuia să o ia pe o rută ocolitoare, a mers pe traseul iniţial unde aşteptau asasini. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Gavrilo Princip
 
O cutremurătoare poveste de dragoste, sfârşită tragic. Cum a murit moştenitorul tronului Austro-Ungariei împreună cu amanta sa – VIDEO
 
Împuşcătura care s-a auzit în toată lumea şi care a dus la declanşarea primei mari conflagraţii mondiale
 
O statuie controversată a asasinului care a declanşat Primul Război Mondial a fost dezvelită. „A fost un erou, un simbol al ideii de libertate”