Home » Istorie » Cel mai ”important loc al creştinătăţii” a fost descoperit – VIDEO

Cel mai ”important loc al creştinătăţii” a fost descoperit – VIDEO

Cel mai ”important loc al creştinătăţii” a fost descoperit – VIDEO
Publicat: 08.09.2018
După ani de căutări, arheologii au descoperit ruinele scufundate ce ar fi putut aparţine Primului conciliu de la Niceea, acesta fiind considerat cel mai important loc din istoria creştinătăţii.

Primul Conciliu de la Niceea a fost o întâlnire organizată în 325 d.Hr. în străvechiul oraş Niceea (cunoscut în prezent ca Iznik din Turcia), ce în acea perioadă făcea parte din Imperiul Roman. Conform Mail Online, întâlnirea a fost aranjată de către Constantin I-ul, primul împărat convertit la creştinism, în acest loc fiind decisă natura relaţiei dintre Dumnezeu şi Iisus. 

În cadrul consiliului au fost aduşi preoţi din întreaga lume pe malul lacului Ascanius, pentru a se pune de acord în privinţa credinţei, inclusiv data la care trebuia sărbătorit Paştele. Arheologul Muustafa Şahin, din cadrul Universităţii Uludag, a petrecut mulţi ani încercând să descopere comorile istorice din acea perioadă. Însă, în momentul în care guvernul provinciei Bursa a cerut realizarea unor imagini din aer asupra lacului, a fost observată o biserică scufundată sub apă.

„Echipa de fotografi realizează imagini cu lacul de sus încă din 2013, dar nu s-au gândit să apeleze la un expert”, a declarat dr. Şahin. „Atunci când au început să realizeze din nou imagini cu lacul, unul dintre membrii echipei, Saffer Yilmaz, m-a contactat şi m-a întrebat dacă rămăşiţele structurii ar putea însemna ceva. Atunci când am văzut prima dată imaginile cu lacul, am fost surprins să pot identifica atât de repede structura bisericii. Realizase teste la sol lângă Iznik, din 2006, şi n-am descoperit până acum o structură la fel de magnifică”, a declarat Şahin. 

Şahin crede că biserica marchează locul în care Sfântul Neofit a fost martirizat în 303 d.Hr. Sfântul Neofit, ce a trăit o viaţă de pustnic, este considerat cea mai semnificativă personalitate a Bisericii din Cipru.  Şahir consideră că biserica a fost ridicată în onoarea sfântului. De asemenea, el consideră că biserica marchează locul fostului Palat al Senatului, unde a avut loc Primul conciliu din Niceea, în urmă cu 1.700 de ani. 

Întâlnirea ar fi avut loc pentru a se decide dacă Iisus a fost din propria fiinţă a lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că nu are un început, sau a fost creat din nimic, ceea ce ar înseamna că are un început. Consiliul încurajat de Constantin I-ul a decis că Iisus s-a născut din Tatăl, ceea ce devine o caracteristică definitorie a creştinătăţii. 

De asemenea, a mai fost discutată relaţia dintre Dumnezeu şi Iisus, dar şi data la care trebuia sărbătorit Paştele. Tot în acest loc s-ar fi creat Crezul de la Niceea, ce încă este utilizat de catolici. Biserica ar fi fost distrusă în 740 d.Hr. de către un cutremur ce a dus la prăbuşirea structurii în lac. „Ruinele se află la 2-3 metri adâncime şi la 50 de metri de malul lacului”, a afirmat Şahin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase