Home » Istorie » Descoperire mai puţin obişnuită în Italia: un copil ”vampir” îngropat acum mai bine de 1.500 de ani. ”Este extrem de ciudat şi sinistru”

Descoperire mai puţin obişnuită în Italia: un copil ”vampir” îngropat acum mai bine de 1.500 de ani. ”Este extrem de ciudat şi sinistru”

Descoperire mai puţin obişnuită în Italia: un copil ”vampir” îngropat acum mai bine de 1.500 de ani. ”Este extrem de ciudat şi sinistru”
Publicat: 19.10.2018
Un mormânt vechi de 1.550 de ani al unui „vampir” cu o piatră pusă în gura sa a fost descoperit în cimitirul antic din Lugnano, Italia. Cel mai probabil însă, copilul a murit de malarie.

Cei care au îngropat copilul, care probabil a murit de malarie, au folosit o piatră pentru a-l preveni (sau a o preveni – sexul copilului nu e cunoscut) să se ridice din mormânt şi să răspândească boala şi altora, a precizat echipa de cercetători într-un comunicat emis pe 12 octombrie de Universitatea din Arizona.

„Nu am văzut nimic asemănător. Este extrem de ciudat şi sinistru”, a precizat David Soren, profesor de antropologie la Universitatea din Arziona, care a supervizat excavaţiile de la cimitir din 1987. „Local, copilul a fost numit Vampirul din Lugnano”, a adăugat acesta.

Au mai fost realizate şi alte descoperiri bizare în acest loc, numit şi La Necropoli dei Bambini sau Cimitirul Bebeluşilor, inclusiv scheleţi ai nou-născuţilor şi copiilor mici îngropaţi alături de gheare de corb, oase de broască şi cazane de cupru umplute cu rămăşiţe ale puilor de câine sacrificaţi. Într-un caz, scheletul unei fete de 3 ani din cimitir a fost găsit cu pietre care îi ţineau încheieturile de la mâini şi picioare, scrie Live Science.

Cea mai bătrână persoană îngropată în cimitir are o vârstă de doar 3 ani, ceea ce a dus la presupunerea că locul era dedicat celor mici.

„Mai sunt secţiuni din cimitir pe care încă nu le-am excavat, astfel că nu ştim dacă vom găsi copii mai mari”, a precizat bioarheologul Jordan Wilson, student doctorand în antropologie la Universitatea din Arizona care a analizat oasele din Italia.

Cimitirul a fost făcut în secolul al V-lea, în interiorul unei foste pensiuni romane. În acest al V-lea secol, a apărut în regiune o epidemie de malarie, de aceea savanţii speculează că aceasta a fost cauza morţii copilului „vampir”, chiar dacă analize ADN nu au fost (încă) efectuate. Se cunoaşte faptul că alţi copii îngropaţi în cimitir au murit de malarie, iar acest copil avea un dinte cu abces, ceea ce reprezintă un efect al malariei.

Cât despre aşa-zisa natură de vampir a copilului, „ştim că romanii erau îngrijoraţi de răspândirea maladiei şi foloseau chiar vrăjitoria pentru a opri răul – ce contamina corpul – să iasă”, a adăugat Soren, răul fiind în acest caz malaria.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sacrificiu, mutilare sau canibalism? Arheologii au descoperit noi informaţii privind cimitirul ”ororilor” din Panama

Boala care te face sa arati ca un vampir! (FOTO)

Descoperire surprinzătoare în sudul Greciei, într-un cimitir distrus de tâlhari

Unde se găseşte cel mai mare cimitir din lume? Se întinde pe 600 de hectare şi are cinci milioane de morminte (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase