Obiecte care au aparţinut lui Winston Churchill, descoperite la o groapă de gunoi

27 03. 2019, 15:00

Obiectele au fost autentificate de un expert la emisiunea Antiques Roadshow, difuzată de BBC, după ce au fost aduse de un membru al publicului care a lucrat la o groapă de gunoi.

David Rose, care a susţinut că are trei magazii pline de antichităţi şi artefacte salvate de la groapa de gunoi, a precizat: „Am lucrat acolo timp de 15 ani şi întotdeauna am ales ce mi-a plăcut, mai ales antichităţi”.

Conform publicaţiei The Telegraph, Rose a refuzat să dezvăluie producătorilor emisiunii locaţia gropii de gunoi unde a găsit remarcabilele obiecte ale lui Churchill, preferând să păstreze secretul.

În episodul filmat la Palatul Eltham aflat în sud-estul Londrei şi difuzat duminică seara, Rose a explicat cum a descoperit trabucurile şi pălăria împreună cu mai mult de 200 de scrisori scrise de o mamă, care a lucrat pentru Winston Churchill, către fiul ei.

În scrisorile ei, femeia spune detalii asupra vieţii de zi cu zi a lui Churchill. „Îi scria zilnic fiului despre viaţa cotidiană a lui Winston Churchill, despre ce planuri avea, despre cum se simţea şi despre multe alte lucruri interesante referitoare la el”, a mărturisit Rose.

Citeşte continuarea pe Gândul.