Home » Istorie » Descoperire spectaculoasă făcută cu detectorul de metale: o bijuterie care a aparţinut unui rege al Angliei

Descoperire spectaculoasă făcută cu detectorul de metale: o bijuterie care a aparţinut unui rege al Angliei

Descoperire spectaculoasă făcută cu detectorul de metale: o bijuterie care a aparţinut unui rege al Angliei
Publicat: 22.04.2019
O căutătoare amatoare de comori a descoperit, cu un simplu detector de metale, un ornament pentru pălărie despre care se crede că i-a aparţinut regelui Edward al IV-lea al Angliei.

O bijuterie similară apare într-un portret al regelui, păstrat la Museum Calvet din Avignon, Franţa, scrie Gândul.

Lisa Grace, în vârstă de 42 de ani, a făcut descoperirea în Lincolnshire, Marea Britanie. Dacă se adevereşte autenticitatea, piesa poate valora până la 15.000 de lire sterline, potrivit unui articol realizat de Daily Mail şi publicat pe platforma MSN.

Experţii cred că bijuteria a fost realizată în secolul al XV-lea şi este posibil ca regele să o fi pierdut într-o bătălie.

Artefactul s-a păstrat într-o stare foarte bună şi va fi vândut la licitaţie pe 26 aprilie de către casa Duke’s Auctioneers din Dorchester, Dorset.

La începutul lui 2019, tot în Marea Britanie, un vânător de comori a descoperit un car de luptă antic. Mike Smith, în vârstă de 45 de ani, a făcut descoperirea pe terenul unei ferme din Pembrokeshire, în sudul Ţării Galilor.

Carul, despre care se crede că are o vechime de peste 2.000 de ani, a fost evaluat de un prim expert la peste 1 milion de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase