Clotilda, ultima navă de sclavi care a fost scufundată intenţionat, a fost găsită. ”Este dovada uneia dintre cele mai întunecate ere ale istoriei moderne”

28 05. 2019, 09:00

This browser does not support the video element.

Rămăşiţele acestei nave au fost găsite pe fundul râului Mobile din Alabama. 

Clotilda a fost folosită în mare secret pentru traficul de bărbaţi, femei şi copii din Africa, zeci de ani după ce Congresul a interzis importul de sclavi.

În 1860, cu un an înainte de Războiul Civil, a fost scufundată intenţionat, pentru a se încerca ascunderea oricăror dovezi ale utilizării sale în traficul de sclavi. Potrivit istoricilor, la bordul ei se aflau 110 bărbaţi, femei şi copii aduşi din Benin către Alabama.

Unii dintre urmaşii celor transportaţi pe navă încă locuiesc în apropiere, într-o zonă cunoscută ca Africatown. Aceştia au salutat descoperirea, în ciuda trecutului cutremurător al navei.

„Găsirea Clotildei reprezintă o descoperire arheologică extraordinară”, a afirmat la rândul ei Lisa Demetropoulos Jones, director executiv al Alabama Historical Commission (AHC). Potrivit acesteia, călătoria navei „reprezintă una dintre cele mai întunecate ere ale istoriei moderne”, iar epava oferă „dovezi concrete ale scalviei”, potrivit BBC.

SUA a interzis importul de sclavi în 1808, însă comerţul cu aceştia a continuat încă mulţi ani pe fondul cererii crescute de muncitori de la proprietarii de plantaţii din sud.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Au supravieţuit ultimului comerţ cu sclavi şi şi-au construit propriul colţ de Africa în SUA

 Masacrul din bordelurile militare japoneze. Aproximativ 400.000 de femei au fost forţate să fie sclave sexuale, însă doar 10% au supravieţuit. ”Mă violau în fiecare minut”
 
Olive Oatman, fetiţa care a trăit două vieţi consecutiv. Sclavă în triburi de aborigeni, a devenit mai târziu soţie de bancher – FOTO
 
Mister antic dezlegat – constructorii piramidelor nu erau sclavi
 
Cea mai veche carte de bancuri din lume