Home » Istorie » Patru criminali în serie care au şocat prin cruzimea faptelor. Între ei, şi Dincă

Patru criminali în serie care au şocat prin cruzimea faptelor. Între ei, şi Dincă

Descopera 07.30.2019
Patru criminali în serie care au şocat prin cruzimea faptelor. Între ei, şi Dincă
Printre criminalii în serie care au devenit celebri pentru modalitatea de a ucide, comportamentul deviant şi îngrozirea opiniei publice se numără Jack Spintecătorul, Fritzl Honka, Ion Rîmaru, precum şi Gheorghe Dincă. Toţi au în comun cruzimea faptelor, lipsa de empatie şi modalitatea de a opera, potrivit Mediafax.

Cel mai cunoscut criminal în serie este Jack Spintecătorul, un asasin care a trăit la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Marea Britanie. Pseudonimul i-a fost atribuit de către o agenţie de ştiri din Londra, care era în contact cu o persoană care pretindea că este însuşi criminalul, însă identitatea sa reală rămâne şi astăzi un mister. Acesta îşi alegea victimele din rândul prostituatelor şi obişnuia să le omoare noaptea sau dimineaţa devreme, în locuri publice. Jack Spintecătorul opera prin strangularea victimelor, mutilarea şi eviscerarea acestora.

Înregistrate cu precădere în 1888, numeroase dintre crimele de la acea vreme petrecute în Londra erau atribuite lui Jack Spintecătorul, deoarece aveau aceleaşi trăsături prin care erau realizate, iar ziarele secolului al XIX-lea descriau în detaliu formele îmbrăcate de crimele sale macabre, care îi îngrozeau şi pe oamenii legii. Asasinul desfigura victimele, le scotea organele interne, le înfăşura în jurul membrelor, secţiona şi răzuia carnea, astfel încât, de multe ori, corpurile erau de nerecunoscut şi dificil de identificat.

Crimele lui Fritz Honka

Un alt ucigaş în serie, care a şocat Germania, însă în a doua jumătate a secolului trecut, este Fritz Honka. Între anii 1970 şi 1975, Honka a ucis cel puţin 4 femei, de regulă prin asfixiere. El ascundea bucăţi din corpurile mutilate ale acestora în imobilul său, dar şi prin împrejurimile casei. Dispariţiile femeilor pe care acesta le-a ucis nu au fost remarcate sau raportate poliţiei, însă au existat plângeri ale vecinilor lui Honka, din cauza mirosului greu de suportat ale bucăţilor de corp ascunse în casă, pe care Honka încerca să îl acopere cu parfumuri odorizante.

Din profilul general lui Honka, reiese că acesta era un consumator împătimit de alcool, aspect care îl determina să fie agresiv cu femeile, avea strabism şi un defect de vorbire, iar ambele mariaje ale acestuia au fost un eşec.

Crimele lui Fritz Honka au fost descoperite după ce, în 1975, apartamentul său a fost cuprins de flăcări. Pompierii au găsit rămăşiţele corpului unei femei într-o pungă de plastic. Honka şi-a recunoscut iniţial vina, însă şi-a retras ulterior depoziţia, invocând faptul că nu îşi mai aminteşte ce a făcut. Instanţa l-a găsit vinovat şi a fost condamnat la 15 ani de detenţie, într-un spital psihiatric.

Rîmaru, cel mai temut criminal în serie român

În ceea ce priveşte România din a doua jumătate a secolului trecut, în 1946 se năştea, în judeţul Olt, Ion Rîmaru, cel mai temut criminal în serie român, cunoscut sub numele de ”Vampirul din Bucureşti”. Între anii 1970 şi 1971, când era student al facultăţii de Medicină Veterinară, Rîmaru a comis o serie de violuri, a ucis patru femei şi a atacat alte 10. Acesta obişnuia să atace după miezul nopţii şi doar în condiţii meteo nefavorabile.

Din descrierile de la acea vreme, Rîmaru era un om închis, însingurat, dar şi impulsiv, suferind de psihopatie, însă, potrivit medicilor, crimele lui Rîmaru au fost realizate cu luciditate şi discernământ.

Pe 23 octombrie 1971, Rîmaru a fost dus la penitenciarul Jilava, unde a fost executat de către plutonul de execuţie.

Deviantul Gheorghe Dincă

Un caz care şochează, în prezent, opinia publică este cel al lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal, acuzat de uciderea celor două fete pe care le-a luat la ocazie. Fostul poliţist judiciar, Valeriu Şuhan, îl descrie pe acesta drept „un tip cu un comportament deviant, agresiv, un tip cu probleme de comportament, pentru că un om care trăieşte într-o astfel de mizerie, are serioase probleme psihice”.

Deşi iniţial a fost descris de către vecini drept o persoană amabilă, tăcută şi respectuoasă, ulterior au început să iasă la iveală multiple detalii care îi conturează lui Dincă trăsăturile de comportament.

Una dintre persoanele care îl cunoaşte de mic copil pe Gheorghe Dincă spune despre acesta că este un om extrem de violent. Şi-a lovit copiii în repetate rânduri şi a primit interdicţie să mai plece în Italia, după ce ar fi încercat să agreseze o tânără, în peninsulă.

Totodată, Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie în Slatina şi, potrivit unor surse medicale, bărbatul suferea de mai multe tulburări de comportament, unele apărute în urma consumului de alcool, iar ultima internare a bărbatului a avut loc în aprilie 2010. Atunci, a fost internat pentru sindrom anxios depresiv, dar în spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „tulburări mentale şi de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependenţă, sindrom amnezic şi hepatită alcoolică.

Gheorghe Dincă a mişcat opinia publică din cauza cruzimii de care a dat dovadă, a felului în care acesta şi-a răpit victimele şi a dezastrului în care trăia.

În spatele gardurilor înalte de 3 metri, aşa acum a vrut criminalul să îi fie protejată casa de ochii curioşilor, procurorii au găsit geamuri zidite sau acoperite, haine şi lucruri aruncate peste tot, animale, bucăţi de fier vechi, mizerie de nedescris şi gropi cimentate.

Gheorghe Dincă este în prezent cercetat de procurorii DIICOT pentru omor calificat, după ce, într-un butoi din locuinţa lui, au fost găsite oase calcinate şi dinţi de natură umană, dar şi bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale. Probe au fost găsite şi în maşina bărbatului, acesta recunoscându-şi, de altfel, fapta.