Inel din perioada romană, descoperit pe un teren agricol după 1.600 de ani de stat în pământ

12 11. 2019, 18:00

În luna noiembrie a anului 2017, pe un câmp din Broxted, o localitate din Essex, aflată în proximitatea Londrei, a fost descoperit un inel din perioda romană, notează BBC.

Sophie Flynn, responsabilă cu înregistrarea descoperirilor realizate de căutătorii amatori din partea Muzeului Colchester, a explicat recent faptul că, cel mai probabil, inelul a fost realizat între anii 300-400 era noastră şi, pornind de la stilul folosit şi de la faptul că inelul tinde să fie destul de fin, acesta a fost destinat unei femei sau unui bărbat tânăr. „Dimensiunea mică a benzii sugerează că acesta era un inel pentru doamne sau cel al unui tânăr ”, explică aceasta.

Inelul din aur, care a stat în pământ peste 1.600 de ani, prezintă o montură din ametist şi a fost realizat spre sfârşitul perioadei de ocupaţie romană în Britania. „Bijuterii de acest fel erau purtate în mod obişnuit de oamenii romano-britanici, care au produs aceste articole pe plan local sau le-au importat din altă parte a Imperiului (n.r. Roman)”, a explicat Sophie Flynn.

Credit foto: COLCHESTER AND IPSWICH MUSEUM SERVICE

Descoperirea inelului a fost realizată cu ajutorul unui detector de metale în noimbrie 2017, pe un teren agricol de către un arheolog amator, acesta fiind cel care a anunţat autorităţile şi l-a predat Muzeului Colchester.

Citeşte şi:

Au fost descoperite primele dovezi ale invaziei lui Iulius Caesar în Marea Britanie

Arheologii au descoperit versiunea britanică a lui Tutankhamon

Cea mai mare descoperire arheologică din Marea Britanie din perioada romană. ”Această colecţie este foarte importantă”

Arheologii au descoperit o monedă romană foarte rară a unui împărat roman uzurpator