Scheletul victimei unei crime „misterioase” a fost descoperit lângă un monument similar celui de la Stonehenge

16 07. 2020, 19:00

Un schelet al unui bărbat din epoca fierului, cu mâinile legate, a fost descoperit de arheologi, care cred că ar fi putut fi victima unei crime.

GALERIE FOTO

Rămășițele vechi de 2.000 de ani ale bărbatului au fost găsite la Wellwick Farm, din Buckinghamshire, Marea Britanie.

Arheologul dr. Rachel Wood a descris decesul drept un „mister” și speră ca analize mai ample să dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat. De asemenea, arheologii au mai descoperit o formațiune de tipul celei de la Stonehenge și un mormânt roman.

Acestea sunt printre descoperirile care datează din epoca neolitică până la perioada medievală făcute înainte de începerea lucrărilor de construcție pentru o nouă linie de cale ferată.

Arheologii au descoperit și un monument similar cu Stonehenge

Dr. Wood a spus că „descoperirea sitului care arată activitatea umană din urmă cu 4.000 de ani” i-a șocat pe arheologi.

Un monument circular neolitic imens din stâlpi de lemn, având un diametru de 65 de metri și fiind aliniați cu solstițiul de iarnă, „similar cu Stonehenge”, a fost descoperit. Totodată, situl prezintă dovezi ale ocupării domestice din timpul epocii bronzului până la cea a fierului.

În timpul erei romane, situl era folosit pentru înmormântări, iar arheologii au descoperit un schelet de „înaltă clasă” îngropat într-un sicriu „scump” de plumb.

Situl a fost folosit mereu pentru înmormântări

Dr. Wood a mai explicat că este fascinant faptul că „situl a fost folosit constant de-a lungul deceniilor pentru înmormântările oamenilor din înalta clasă”.

Singura excepție este scheletul din epoca fierului, transmite BBC.

„Moartea bărbatului de la Wellwick Farm rămâne un mister pentru noi, dar nu pot fi multe suspiciuni dacă ajungi într-o groapă, cu fața în jos și cu mâinile legate. Sperăm ca experții noștri să afle mai multe despre această crimă teribilă”, a adăugat dr. Wood.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Trei schelete descoperite în fundaţia unui castel din Cehia

Un schelet oferă noi informaţii despre locuitorii preistorici din Peninsula Yucatan

Un schelet de peste 4.000 de ani descoperit în Germania

Scheletul ciudat al unei ”fiare nebune” elucidează o parte importantă a evoluţiei mamiferelor