Urmele unei epave misterioase au ieșit la suprafață pe nisipurile unei insule din Carolina de Nord

15 01. 2021, 17:00

Un ghid turistic a descoperit, pe plaja unei insule din Carolina de Nord, urmele unui naufragiu misterios.

Ghidul turistic Ray Stallings a postat, pe Facebook, fotografii cu epava care a ieșit din nisipurile unei plaje din Outer Banks, Carolina de Nord. În imagini se pot vedea scânduri, dar și câteva rânduri de piroane metalice.

„Epavă pe frumoasa insulă Ocracoke”, a scris el, făcând referire la unele dezbateri ale localnicilor despre identitatea epavei. Unii localnici de pe insulă cred că epava ar fi fosta navă Nomis, a spus Stallings, care consideră că ar fi de fapt vasul Home. „Amândouă s-au scufundat în zonă”, a precizat el.

Home, o barcă cu aburi „mare și minunată”, s-a scufundat în ​​1837, în „cel mai grav dezastru maritim care a avut loc vreodată în Ocracoke”, potrivit documentelor vremii. „Nouăzeci de persoane și-au pierdut viața în noaptea de luni, 9 octombrie, în timp ce vaporul cu aburi de 550 de tone din lemn, cu roți laterale, s-a destrămat în valuri”, mai arată documentele.

Goeleta Nomis s-a prăbușit „puțin după miezul nopții, în 16 august 1935”, conform Coastal Review Online. Căpitanul și cei patru membri ai echipajului au scăpat cu puțin timp înainte ca „valurile să zdrobească carena goeletei, fundul să cadă și chila să se apropie de țărm”.

Outer Banks, o zonă populară pentru naufragii

Ray Stallings a spus că meseria care o practică i-a oferit o perspectivă unică asupra naturii imprevizibile a naufragiilor care au avut loc în Outer Banks. Cel puțin 40 de naufragii mari au fost documentate pe insula Ocracoke, unele fiind vechi de secole.

Fie că este vorba de vasul Nomis sau de Home, epava va fi în curând acoperită de nisip, așa cum s-a mai întâmplat și cu altele.

În octombrie 2019, o altă epavă misterioasă a apărut pe o plajă a insulei Hatteras, din Carolina de Nod, în urma unei furtuni, înainte de a fi înghițită din nou de nisip.

Vă recomandăm să citiți și:

Epava unei nave naziste ar putea deţine ornamentele fabuloase din celebrul Salonul de Chihlimbar

O epavă din secolul XVII descoperită în Marea Baltică

Epava unei corăbii de acum 200 de ani a fost găsită. „Reciful de coșmar” care a scufundat-o

O nouă epavă descoperită în Suedia ar putea fi ”sora geamănă” a unui vas faimos scufundat în timpul primului voiaj