Home » Istorie » O necropolă imperială a fost descoperită în Corsica. Ce sugerează mormintele găsite de arheologi

O necropolă imperială a fost descoperită în Corsica. Ce sugerează mormintele găsite de arheologi

O necropolă imperială a fost descoperită în Corsica. Ce sugerează mormintele găsite de arheologi
Credit foto: Pascal Druelle, Inrap
Publicat: 16.04.2021

O necropolă imperială a fost descoperită pe coasta de vest din nordul insulei Corsica. Cimitirul a fost săpat în rocă și conținea diferite stiluri de morminte.

În jur de 40 de morminte au fost descoperite, majoritatea fiind morminte în care amfore uriașe au fost folosite drept sicrie. Arheologii au găsit și morminte cu țigle, în care țigle de acoperiș reciclate erau așezate deasupra persoanei decedate.

Dovezile arată că o așezare umană a existat aici încă din 1000 î.Hr. După căderea orașului antic Tir în fața regelui babilonian Nabucodonosor în secolul VI î.Hr., Cartagina a pășit în vidul de putere și a preluat formele sale populații dependente, inclusiv pe cele din Corsica. Asta s-a încheiat cu invadarea romanilor în Corsica în Primul Război Punic din 238 î.Hr. Agilla a devenit orașul roman Rubico Rocega pentru următorii 600 de ani.

Prima excavare arheologică în centrul orașului modern

După căderea Imperiului de Apus, Rubico Rocega a fost în mare parte abandonat. Orașul a fost folosit de pescari și contrabandiști până la fondarea l’Île-Rousse la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Foarte puține rămășițe romane și feniciene au fost descoperite, iar aceasta este prima excavare arheologică în centrul orașului modern și prima confirmare precisă a faptului că orașul roman a fost situat în l’Île-Rousse din ziua de astăzi.

Dovezile și amforele descoperit la necropolă demonstrează că orașul roman încă mai avea legături comerciale puternice cu Africa de Nord, scrie The History Blog.

Arheologii nu au găsit ofrande sau alte obiecte în morminte

Amforele de la înmormântări au fost în mare parte produse în Cartagina, o provincie romană și sursa principală de vin și ulei de măsline pentru Corsica în secolul IV e.n.

Arheologii nu au găsit ofrande sau alte obiecte în morminte. Rămășițele scheletice nu sunt în cea mai bună condiție și au avut loc deteriorări semnificative asupra suprafețelor mormintelor cauzate de dezvoltarea orașului în secolul XIX. Biserica Neprihănitei Zămisliri, finalizată în 1893, a fost construită chiar lângă necropolă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Zeci de sarcofage vechi și un templu funerar, descoperite în necropola egipteană Saqqara

O necropolă din perioada timpurie a Epocii Bronzului a fost descoperită în Bretania

O necropolă a creștinilor timpurii descoperită în Franța

O necropolă romană descoperită în Franţa scoate la iveală detalii neştiute despre locuitorii unei colonii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase