Home » Istorie » Soț și soție, îmbrățișați pentru eternitate. Mormânt unic descoperit de arheologi în China

Soț și soție, îmbrățișați pentru eternitate. Mormânt unic descoperit de arheologi în China

Credit foto: Qiang Wang
Publicat: 01.09.2021

Rămășițele scheletice de la doi îndrăgostiți, îngropați împreună în urmă cu peste 1.500 de ani în nordul Chinei, au fost descoperite recent de oamenii de știință.

Este posibil că femeia, care purta un inel din metal pe degetul inelar de la mâna stângă, s-a sacrificat astfel încât să poată fi îngropată alături de soțul ei, au spus cercetătorii.

Deși înmormântările comune nu sunt neobișnuite în China, acest mormânt cu „două schelete îmbrățișate pentru eternitate” este prima descoperire de acest fel făcută în țară. De asemenea, descoperirea ar putea reflecta schimbările de atitudine față de iubire în societatea chineză de la acea vreme.

GALERIE FOTO

„Acesta este primul cuplu îmbrățișat descoperit vreodată în China”, a spus Qian Wang, cercetător și profesor la Departamentul de Științe Biomedicale de la Colegiul de Medicină Dentară Texas A&M.

Arheologii au descoperit mormântul unic în 2020

Arheologii au descoperit mormântul în iunie 2020 în timpul lucrărilor de excavare într-un cimitir care a fost dezvăluit în timpul lucrărilor de construire din provincia Shanxi.

Cimitirul conținea în jur de 600 de morminte de la Xianbei, un grup antic de nomazi din nordul Chinei care a fost asimilat de cultura Han, fiind datat de pe vremea Dinastiei Nordice Wei (între 386 și 534 e.n.), după cum au dezvăluit formele mormintelor și bunurile ceramice găsite în cimitir.

„Mesajul este clar: soț și soție, îmbrățișați pentru eternitate în viața de apoi”

Având în vedere că mormântul cuplului este unic, arheologii au decis să nu excaveze în totalitate rămășițele. În schimb, cei doi au rămas îmbrățișați astfel încât rămășițele să poată fi expuse într-un muzeu în viitor.

Cel mai probabil, scena reflectă devotamentul celor doi din timpul vieții. „Mesajul este clar: soț și soție, îmbrățișați pentru eternitate în viața de apoi”, au scris cercetătorii în studiul lor, potrivit Science Alert.

Este posibil, de asemenea, că femeia a murit, iar soțul s-a sacrificat. Însă, scenariul este puțin probabil, având în vedere că femeia pare să fi avut o stare de sănătate mai bună decât partenerul său.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un schelet încătușat ar putea fi prima dovadă a sclaviei din Anglia romană

Sarcofag roman cu două schelete, descoperit în Marea Britanie

Scheletele unor gemeni vikingi, descoperite în morminte creștine din Suedia

Două schelete preistorice, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase