Home » Istorie » Crima brutală care a inspirat serialul „Twin Peaks”, nerezolvată după mai bine de un secol

Crima brutală care a inspirat serialul „Twin Peaks”, nerezolvată după mai bine de un secol

Publicat: 13.11.2021

O crimă nerezolvată din 1908 care a șocat întreaga regiune de nord statului New York a fost atât de cutremurătoare încât, după aproape un secol mai târziu, a inspirat povestea lui Laura Palmer din serialul de succes „Twin Peaks”.

La fel ca personajul lui Palmer, Hazel Drew, în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă cu brutalitate în circumstanțe misterioase. Drew a murit la 7 iulie 1908, iar corpul său a fost descoperit plutind într-un iaz în ziua de 11 iulie. Cu cât autoritățile investigau trecutul și obiceiurile sale mai mult, cu atât se adâncea mai mult misterul.

Autorii David Bushman și Mark Givens au revizitat recent cazul. Reconstrucția crimei și a consecințelor acesteia au dezvăluit numeroase contradicții despre posibila identitate a ucigașului lui Drew, și chiar despre Drew, în zilele dinaintea morții sale și ancheta care a urmat.

Cum a aflat unul dintre creatorii serialului „Twin Peaks” despre povestea lui Hazel Drew?

Mark Frost, unul dintre creatorii serialului „Twin Peaks”, a auzit despre Drew atunci când era copil, aflat în vizită la bunicii săi din nordul statului New York. Bunica lui Frost l-a șocat cu o poveste despre fantome, în care a menționat povestea unei fete moarte care a fost găsită plutind într-un iaz din apropiere. Ani mai târziu, Frost a transformat povestea într-un serial de succes.

Bushman și Givens au aflat despre caz în 2013, atunci când Frost a povestit despre acesta la Universitatea din Sudul Californiei. Fiind fascinați de misterul rămas nerezolvat, Bushman și Givens au decis să studieze arhivele și să vadă ce pot afla.

Serialul „Twin Peaks”, inspirat de o crimă brutală. Sursa foto: Profimedia

Cu toate acestea, Frost nu a ținut minte multe detalii despre moartea lui Drew, crezând inițial că numele femeii era Hazel Grey, astfel că, atunci când Bushman și Givens au analizat inițial povestea, aceștia nu au găsit niciun document relevant. Mai târziu, cei doi și-au dat seama că detaliile crimei se potriveau cu povestea lui Hazel Drew, care a fost ucisă în Taborton, o comunitate din orașul Sand Lake, New York. Aceștia au vizitat orașul în 2016, iar piesele de puzzle despre viața și moartea lui Drew au început să se potrivească.

Însă, fără beneficiile medicinei legale moderne, cum ar fi analizele ADN, ancheta din 1908 a întâmpinat multe probleme. Oficialii au făcut tot ce au putut cu indiciile pe care le aveau. Astfel, rezultatele din acea anchetă au ridicat mai multe semne de întrebare decât răspunsuri.

„Chiar și cei mai apropiați prieteni ai ei nu au știut ce avea de gând”

Drew provenea dintr-o familie săracă, iar începând de la vârsta de 14 ani a început să lucreze ca menajeră pentru trei bărbați importanți și înstăriți din Troy, New York, potrivit Live Science.

„Aceștia erau trei oameni extrem de puternici și cu relații politice, doi dintre aceștia au candidat pentru postul de primar, iar unul a fost inginerul orașului. Însă, Drew și-a dat demisia în mod neașteptat cu doar câteva zile înainte să moară, în circumstanțe extrem de misterioase. Chiar și cei mai apropiați prieteni ai ei nu au știut ce avea de gând”, a explicat Bushman.

Deși angajatorii lui Drew nu au fost niciodată acuzați, doi dintre ei au fost urmăriți de scandaluri în timp ce aceasta lucra pentru ei, iar ea ar fi putut să vadă sau să audă ceva compromițător care i-ar fi pus viața în pericol. La acea vreme, poliția i-a considerat suspecți pe „unchiul ciudat al lui Drew” și un tânăr fermier „cu o pasiune bolnăvicioasă”. Niciunul nu avea un alibi.

„Eu cred că este incontestabil faptul că avea secrete”

După ce Drew și-a dat demisia, aceasta a fost observată de un prieten la gară. Drew i-a spus că se ducea la râu, însă singurul tren care pleca la acea oră era unul spre nord, la Albany. De asemenea, Drew era mult mai sociabilă decât a dat de înțeles familia sa inițial. Deși mătușa și rudele sale au descris-o poliției și jurnaliștilor ca o fată timidă și care stătea mai mult acasă și „nu ieșea niciodată cu băieți”, scrisori păstrate de Drew au dezvăluit că avea mulți admiratori, unul dintre aceștia folosind un limbaj care sugera acte violență.

Într-o scrisoare, un bărbat numit Harry își cerea iertarea pentru că i-a învinețit încheieturile. Apoi, acesta a scris că „ar trebui să trăiesc doar pentru domnișoara cu părul blond și să îi fiu fidel până la moarte”. Poate că Drew a avut, în cele din urmă, încă o interacțiune violentă cu Harry, sau alt iubit, care a sfârșit cu moartea sa.

În serialul „Twin Peaks”, două dintre personajele principale, Audrey Horne și agentul FBI Dale Cooper, împărtășesc o conversație „în care vorbesc despre faptul că secretele sunt periculoase”. „Cât despre Hazel, eu cred că este incontestabil faptul că avea secrete”, a subliniat Bushman.

Ar fi putut unul dintre acele secrete să includă identitatea persoanei care a ucis-o? Jarvis O’Brien, procurer al districtului Rensselaer responsabil cu investigația, a anunțat la un moment dat că știa cine era ucigașul, însă nimeni nu a fost acuzat de crimă. Astfel, cel puțin pentru moment, multe detalii despre povestea lui Drew rămân ascunse.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Misterul Omului din Somerton, tot mai aproape de elucidare. Cadavrul a fost exhumat

80 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă, o crimă cu premeditare

Verdict crimă. Mumia care s-a aflat în centrul colecţiei Muzeului Belfast a murit înjungiată în spate

Crimă din imprudenţă sau intenţionată? În premieră, experţii pot descoperi diferenţa

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase