„Piatra Ucigașă” din Japonia, în care se spune că ar fi fost închis un demon, s-a crăpat

14 03. 2022, 11:00

Legenda spune că există un spirit malefic închis în „Piatra Ucigașă” (sau Sessho-seki în japoneză), iar acum s-a descoperit că aceasta a crăpat.

Previziunile că forțele întunecate vor fi dezlănțuite de către o ființă malefică au umplut rețelele sociale din Japonia după ce o celebră rocă vulcanică despre care se spune că ucide pe oricine intră în contact cu ea a fost găsită spartă în două.

Potrivit mitologiei care înconjoară Sessho-seki, sau „Piatra Ucigașă”, obiectul conține cadavrul transformat al lui Tamamo-no-Mae, o femeie frumoasă care făcuse parte dintr-un complot pus la cale de un războinic feudal pentru a-l ucide pe împăratul Toba, care a domnit în perioada 1107-1123.

Legenda spune că femeia era de fapt o vulpe rea cu nouă cozi al cărei spirit este prins în bucata de lavă, situată într-o zonă a prefecturii Tochigi, lângă Tokyo, renumită pentru izvoarele sale termale sulfuroase.

A eliberat Piatra Ucigașă un demon atunci când s-a spart?

Separarea sa în două bucăți aproximativ egale, despre care se crede că a avut loc recent, i-a speriat pe oamenii de pe internet, care au remarcat că, conform folclorului, piatra aruncă în mod continuu gaze otrăvitoare, de unde și numele.

Deși se spune că piatra ar fi fost distrusă, iar spiritul ei ar fi fost exorcizat de un călugăr budist care a împrăștiat bucățile ei prin toată țara, mulți japonezi preferă să creadă că casa ei se află pe versanții Muntelui Nasu.

Vizitatorii din zonă s-au retras îngroziți după ce martorii au postat fotografii cu piatra crăpată și cu o bucată din sfoara care fusese fixată în jurul circumferinței ei întinsă pe pământ.

„Simt că am văzut ceva ce nu ar trebui văzut”, a spus un utilizator de Twitter într-o postare care a atras aproape 170.000 de aprecieri.

Unii oficiali ar vrea să restaureze monumentul

În timp ce alții au speculat că spiritul demonic al lui Tamamo-no-Mae a fost reînviat după aproape 1.000 de ani, presa locală a spus că au apărut fisuri în stâncă în urmă cu câțiva ani, posibil permițând apei de ploaie să pătrundă în interior și să-i slăbească structura.

Piatra Ucigașă, care a fost înregistrată ca sit istoric local în 1957, a fost menționată în lucrarea fundamentală a lui Matsuo Basho, The Narrow Road to the Deep North, și a inspirat o piesă de teatru Noh, un roman și un film anime.

Masaharu Sugawara, șeful unui grup local de ghizi voluntari, a spus că e „păcat” că piatra s-a despicat pentru că era un simbol al zonei, dar a fost de acord că natura și-a urmat pur și simplu cursul, scrie The Guardian.

Oficialii guvernului local și național se vor întâlni pentru a discuta despre soarta pietrei, potrivit Shimotsuke Shimbun. Ziarul a citat un oficial de turism Nasu spunând că ar dori să vadă Sessho-seki restaurată la forma sa originală, probabil cu locuitorul său demonic închis pe veci înăuntru.

Vă recomandăm să citiți și:

Kopi luwak, una dintre cele mai scumpe cafele din lume, ascunde un secret tulburător

Podul Minciunilor, unul dintre principalele puncte de atracție din Sibiu

Adevărul despre înălțimea gigantului biblic Goliat

Top 10 superstiții din întreaga lume