Home » Istorie » Incașii își drogau copiii și îi sacrificau în munți. La ce ritualuri macabre erau supuși cei mici?

Incașii își drogau copiii și îi sacrificau în munți. La ce ritualuri macabre erau supuși cei mici?

Publicat: 16.04.2022

O echipă internațională de oameni de știință a descoperit că incașii își drogau copiii, înainte de a fi sacrificați în mod ceremonios în cadrul așa-numitului ritual capacocha.

Ritualul Capacocha era un ritual de sacrificiu, în care copiii de ambele sexe erau selectați pentru sacrificiu în cadrul unor ceremonii la sanctuare importante, cunoscute sub numele de huacas sau wak’akuna.

Sacrificiul se realiza în principal prin patru metode: strangulare, o lovitură în cap, sufocare sau îngroparea de viu în timp ce erau inconștienți (deși în locurile reci copiii mureau probabil din cauza hipotermiei).

Ce substanțe halucinogene foloseau incașii?

Ritualul era efectuat ca răspuns la evenimente cheie din viața incașilor Sapa, în timp ce, în alte momente, ceremoniile Capacocha erau întreprinse pentru a opri dezastrele naturale.

Într-un nou studiu publicat în Journal of Archaeological Science, cercetătorii au identificat situri pe vârfuri muntoase și vulcanice din Peru. Studiul s-a concentrat asupra a doi copii găsiți sub vârful vulcanului Ampato, care au fost îngropați la o altitudine de 5800 de metri deasupra nivelului mării.

Un studiu toxicologic arată dovezi de intoxicare cu frunze de coca și substanțe halucinogene, sugerând că ambii copii au fost drogați înainte de a fi sacrificați. Studiul sugerează că aceștia au mestecat frunze de coca, ceea ce a dus la creșterea tensiunii arteriale și la o stare de euforie.

Ambii copii ar fi fost îngropați de vii în timpul ritualului

Utilizările medicale tradiționale ale coca sunt în primul rând pentru a depăși oboseala, foamea și setea. Este considerată deosebit de eficientă împotriva răului de altitudine, raportează HeritageDaily.

Copiii au consumat, de asemenea, o infuzie halucinogenă numită ayahuasca, un tip de psihedelic care poate afecta simțurile, abilitățile cognitive, emoțiile și poate determina o persoană să aibă halucinații.

Ambii copii au fost, de asemenea, loviți de fulgere, unul dintre ei fiind într-o stare de conservare precară. Deși cauza morții este nedeterminată din cauza faptului că nu există lovituri sau răni vizibile, acest lucru sugerează posibilitatea ca ambii copii să fi fost îngropați de vii în timpul ritualului.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Înmormântări prin incinerare, folosind o urnă în altă urnă, au fost descoperite în Franța

Cercetătorii dezvăluie ritualurile de înmormântare din „cel mai vechi oraș din lume”

Peste 20 de noi războinici de teracotă, descoperiți la mormântul secret al primului împărat al Chinei

Un mormânt greco-roman care conținea 20 de mumii, descoperit de arheologi

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase