Home » Istorie » Peste 20 de noi războinici de teracotă, descoperiți la mormântul secret al primului împărat al Chinei

Peste 20 de noi războinici de teracotă, descoperiți la mormântul secret al primului împărat al Chinei

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.02.2022

Arheologii au descoperit peste 20 de noi războinici de teracotă, figurinele în mărime naturală construite pentru a-l proteja pe primul împărat al Chinei în viața de apoi.

Armata de teracotă ar conține în jur de 8.000 de războinici sculptați, aceștia fiind situați în trei gropi din apropierea mausoleului împăratului Qin Shi Huang (259 î.Hr. – 210 î.Hr.), cel care a unificat China în 221 î.Hr.

Arheologii au excavat aproape 2.000 de soldați în mărime naturală, care au fost îngropați alături de arme, cum ar fi săgeți, săbii și sulițe, unele dintre acestea încă intacte.

O armată pentru protecția împăratului în viața de apoi

Qin Shi Huang a devenit rege al Qin în 247 î.Hr., unul dintre numeroasele state care se luptau pentru teritoriu și putere în China. Timp de zeci de ani, Qin a continuat să se extindă, acaparând treptat teritorii conduse de alte state. În 221 î.Hr., rivalii lui Qin au fost înfrânți și Qin Shi Huang a devenit împăratul Chinei.

Sursa foto: Profimedia

Textele istorice chineze nu fac referire la armata de teracotă sau motivul pentru care a fost construită. Armata ar fi fost o modalitate de a consolida statutul împăratului, în special având în vedere că, după moartea lui Qin Shi Huang în 210 î.Hr., familia sa a fost detronată de rebeli conduși de ceea ce avea să devină dinastia Han. Cel mai probabil, această dinastie nu și-a dorit să expună reușite împăratului. Mai mult, arheologii din zilele noastre cred că armata a fost construită pentru a-l proteja pe împărat în viața de apoi.

Ce informații noi vor dezvălui despre armata de teracotă?

Războinicii de teracotă descoperiți recent au fost dezgropați în „groapa 1”. Această groapă conține în principal care și infanterie, iar unii războinici erau generali și pot fi identificați cu ajutorul accesoriilor mai elaborate, potrivit Live Science.

O imagine difuzată la un canal de televiziune din China a arătat doar infanterie, însă cel puțin unul dintre războinici era un general. De asemenea, războinicii păreau să fie în bucăți, astfel că experții de la Muzeul Mausoleului Împăratului Qin Shi Huang vor desfășura lucrări de restaurare.

Rămâne de văzut dacă arheologii vor găsi și culori pe noii războinici sau ce informații inedite vor dezvălui despre armata de teracotă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mii de morminte antice au fost descoperite în Xian, casa celebrei armate de teracotă

Zeci de figurine din teracotă care înfățișează zei și muritori antici, descoperite în Turcia

Arheologii italieni au descoperit un templu budist vechi de 2.000 de ani

Un câine asemănător cu Leul cel fricos din Vrăjitorul din Oz, găsit într-un mormânt antic din Roma

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase