Civilizațiile străvechi foloseau afrodiziace cu efecte fatale

21 02. 2023, 15:00

Construirea unui mare imperiu necesită o mulțime de oameni, așa că nu este surprinzător faptul că majoritatea civilizațiilor puternice din istoria omenirii erau obsedate de misterele procreării. Fiecare dintre aceste culturi antice a avut propriile sale metode de a combate pierderea libidoului, deși unele dintre afrodiziacele folosite de greci, romani, egipteni, azteci și incași sunt cel puțin discutabile.

Egiptenii antici, spre exemplu, aveau o slăbiciune pentru salată. În schimb, grecii și romanii credeau că un astfel de aliment putea să secătuiască forța din zona inghinală a unui bărbat și, prin urmare, ar fi mâncat salată doar în combinație cu alte alimente care le-ar fi sporit libidoul, potrivit IFL Science.

Grecii preferau țelina, fiind considerată un stimulant amoros, în timp ce romanii beau un vin în care era introdus înainte un pește.

Mulți azteci ar fi murit în căutarea potenței sexuale

Aztecii considerau că o specie de gândac toxic era un afrodiziac. Potrivit unor cronicari spanioli, un număr mare de bărbați azteci au murit în căutarea potenței sexuale din cauza folosirii acestei creaturi periculoase.

Atât aztecii, cât și incașii au apelat la animale cu forțe letale pentru puțin ajutor în dormitor. Cei dintâi au creat o tinctură din vipera cu corn, despre care se spune că ar fi provocat o frenezie fatală a desfrâului printre cei care l-ar fi utilizat.

Toxicitatea unor afrodiziace create din substanțe provenite de la animale

În mod similar, incașii au creat un afrodiziac mortal din pasărea yanta-yanta, o specie foarte toxică. Faptul că, atât vipera cu corn, cât și yanta-yanta au fost folosite drept arme otrăvitoare vă spune tot ce trebuie să știți despre pericolele utilizării acestor afrodiziace antice.

În alt colț de lume, o poțiune de dragoste chinezească, cunoscută sub numele de chan su conținea secreții toxice de la broaște de trestie. Denumit uneori „piatra iubirii”, acest preparat conținea compuși mortali numiți bufadienolide și a fost responsabil pentru patru decese în New York la mijlocul anilor 1990.

Vă mai recomandăm și: 

Istoria SECRETĂ a unuia dintre cele mai scumpe condimente din lume. Era utilizat de către Cleopatra înaintea întâlnirilor cu pretendenţii săi

Cele mai ciudate afrodisiace folosite la poţiunile de dragoste

Dragostea platonică: o idee moştenită din Renaştere

Un lingou de aur descoperit în Mexico City s-a dovedit a fi fost furat de la azteci