Home » Istorie » Iată de ce oamenii uriași nu au existat și nu vor exista niciodată

Iată de ce oamenii uriași nu au existat și nu vor exista niciodată

Iată de ce oamenii uriași nu au existat și nu vor exista niciodată
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.09.2023

Ați putea fi șocați să aflați că Vaticanul – în colaborare cu Smithsonian – ar suprima adevărul despre existența unor schelete umane gigantice, confirmând existența uriașilor și încurcând oarecum arborele nostru evolutiv.

Unii ar spune că Vaticanul și Smithsonian ar fi distrus majoritatea scheletelor, iar pe unele le-au aruncat pe fundul oceanului.

Există un întreg gen de povestiri în care oamenii susțin că a fost găsit un schelet gigantic. Relatările care datează de câțiva ani sunt adesea însoțite de afirmații potrivit cărora o excavare recentă din India a descoperit un schelet uriaș.

Un schelet gigantic?

În timp ce o parte dintre oameni au acceptat aceste dovezi cel puțin îndoielnice, alții au luat în mod evident în derâdere teoria conspirației.

Fotografiile cu schelete nu sunt doar ridicole, dar o căutare rapidă pe Google vă va arăta, de asemenea, că multe dintre ele au fost create în 2002 pentru un concurs care cerea concurenților să creeze o descoperire arheologică falsă folosind Photoshop.

Cu toate acestea, oameni uriași de 24 de metri înălțime nu au fost și nu sunt posibili.

Totul se datorează legii cubului pătrat, care spune că, pe măsură ce crește dimensiunea oricărui obiect, volumul său crește mai repede decât suprafața sa. Suprafața crește proporțional cu pătratul mărimii, în timp ce volumul crește proporțional cu cubul mărimii tale, scrie IFLScience.

Oamenii uriași de 24 de metri înălțime nu sunt posibili

Așadar, pe măsură ce mărim oamenii, volumul nostru crește dramatic proporțional cu dimensiunea noastră, în timp ce secțiunea transversală a mușchilor și oaselor noastre este pătrată. Să presupunem că aveți o înălțime de 18 metri – de 10 ori mai mare decât cea a unei persoane înalte de 1,80 m – corpul dumneavoastră ar trebui să suporte un volum de 100 de ori mai mare.

Un centimetru cub de os poate susține 8.600 de kilograme, ceea ce este foarte mult, dar la 180 de metri înălțime ar trebui să susțină mult peste 250.047 de kilograme.

În esență, dacă ai fi ajuns suficient de mare pentru ca Vaticanul să vrea să-ți ascundă oasele, acestea s-ar fi făcut praf din cauza propriei tale greutăți cu mult timp înainte de acel moment.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Astronomii au descoperit o nouă exoplanetă gigantică, de mărimea lui Saturn

O erupție solară gigantică a fost resimțită pe Pământ, Lună și Marte

A fost găsită veriga lipsă ce a permis dinozaurilor să devină giganți

Oamenii de știință au descoperit structuri gigantice în adâncul Pământului. Ar putea fi resturile unei planete antice?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase