Home » Lumea digitală » Click-ul de la mouse îţi poate ”trăda” starea de spirit

Click-ul de la mouse îţi poate ”trăda” starea de spirit

Click-ul de la mouse îţi poate ”trăda” starea de spirit
Publicat: 15.12.2015
Majoritatea oamenilor pot depista dacă eşti supărat după felul în care te comporţi sau vorbeşti, iar profesorul Jeffrey Jenkins de la Universitatea Young Brigham din SUA îţi poate ”citi” starea de spirit după felul în care-ţi mişti mouse-ul de la computer.
Experţii din domeiul sistemului IT de la Universitatea Young Brigham (BYU) pot depista sentimente precum: furie, frustrate, confuzie, tristeţe prin analiza felului în care mişti şi direcţiile cursorului de la ”şoricelul” ataşat computerului tău. 
 
Datorită tehnologiei moderne, Jenkins şi colegii lui pot aduna şi procesa suficiente informaţii despre direcţiile de circulaţie a cursorului. Abaterile cursorului din drum pot indica starea emoţională ale celui care-l mişcă. 
 
”Folosind această tehnologie, site-urile nu vor mai fi mute. Ele vor merge dincolo de prezentare de informaţii, site-urile vor putea obţine informaţii despre cum te simţi tu când navighezi pe ele. Site-urile vor înţelege nu doar ceea ce cauţi tu, dar şi cum te simţi”, afirmă Jeffrey Jenkins. 
 
Conform cercetărilor lui Jenkins, atunci când utilizatorii sunt supăraţi sau confuzi, mouse-ul nu mai urmează o cale dreaptă sau curbată uşor. În schimb, mişcările devin zimţate, întrerupte şi bruşte. Iar cei care trăiesc emoţii negative mişcă mouse-ul mai lent.
 
„Oamenii ar putea crede că este contraintuitiv: când sunt frustrat, aş începe să deplasez mouse-ul mai repede. Ei bine, nu este aşa, începi de fapt să faci mişcări mai lente”, a explicat Jenkins. 
 
„În mod tradiţional, e foarte dificil să înţelegi când anume un utilizator devine supărat pe ceva, care mai târziu îl determină să nu mai revină la acest site. Capacitatea de a simţi un răspuns emoţional negativ poate ajusta experienţa siteului pentru a elimina sursele de stres sau pentru a oferi ajutor utilizatorilor în anumite momente”, a declarat cerectătorul.
 
Tehnologia lui Jenkins a fost brevetată şi preluată de o companie inovativă care deţine licenţa. Acum, această invenţie e în plin proces de cizelare.
 
Printre autorii studiului se numără profesori din Germania (Martin Hibbeln), Hong Kong (Christoph Schneider) şi Liechtenstein (Markus Weinmann). Joseph Valacich, profesor de management al sistemelor informatice de la Universitatea din Arizona, a fost un alt coautor.
 
Jenkins a declarat că acest concept de urmărire a cursorului poate fi, de asemenea, aplicat la dispozitive mobile, în cazul în care atingerile degetelor înlocuiesc mişcarea mouse-ului. Deşi este încă prematur de vorbit despre aplicarea acestei tehnologii şi pe dispozitivele mobile, cantităţile masive de informaţii furnizare de telefoanele mobile şi tablete sunt încurajatoare, afirmă cercetătorul.
 
Sursa: Psys
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase