Home » Lumea digitală » Google ar putea crea telefoane Android care ”văd” şi ”gândesc” la fel ca fiinţele umane

Google ar putea crea telefoane Android care ”văd” şi ”gândesc” la fel ca fiinţele umane

Google ar putea crea telefoane Android care ”văd” şi ”gândesc” la fel ca fiinţele umane
Publicat: 02.02.2016
Google intenţionează să creeze telefoane care "să gândească" şi "să vadă" precum fiinţele umane, asociindu-se cu o companie specializată în producţia de chip-uri ce pot adăuga funcţii noi computerelor, printre care abilitatea de a vizualiza după principiile vederii umane, scrie The Independent.

Următorul telefon Android ar putea „vedea” precum un om real. Anunţul vine ce după ce Google a declarat că va integra o funcţie denumită „deep learning” (asimilare inteligentă – n.r.) în sistemul de operare al Android-ului, prin care dispozitivele pot folosi algoritmi pentru a recunoaşte formele prezente în fotografii şi pentru a procesa informaţia în mod similar unei fiinţe umane.

Google a început să lucreze cu Movidius, o companie specializată în producţia de chip-uri ce pot adăuga funcţii noi computerelor, printre care abilitatea de a vedea. Cele două firme au mai lucrat împreună şi la proiectul Google „Tango”, care foloseşte o serie de camere pentru a facilita computerelor vizualizarea spaţiilor în 3D, relatează The Independent.

Acum, o tehnologie similară ar putea fi implementată şi pe telefoanele Android.

Cu noile funcţii, telefoanele ar putea detecta imaginile pe care le văd, fără a fi cuplate la internet, potrivit raportului Google. Ar putea, totodată, să detecteze semnele de circulaţie sau să citească unele cuvinte pe care le văd, apoi să înregistreze datele în telefon şi să le proceseze.

Funcţiile pe care Google speră să le implementeze ar putea fi folosite pe telefoane şi dispozitive noi.

„Colaborarea noastră cu Movidius validează proiectarea unor noi categorii de produse, nemaivăzute”, spune Blaise Agϋera y Arcas, directorul Departamentului pentru inteligenţă electronică al Google.

Tehnologia „deep learning” foloseşte calculatoare care sunt structurate în mod asemănător creierului uman, permiţându-le să recunoască şi să înţeleagă lucrurile la fel ca o fiinţă umană. Google foloseşte deja asemenea tehnologii pentru anumite produse, precum Google Photos, care permite oamenilor să caute obiecte specifice în imagini sau oameni reali care sunt detectaţi în fotografiile lor.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase