Home » Lumea digitală » Sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet, creat de tineri români

Sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet, creat de tineri români

Sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet, creat de tineri români
Publicat: 08.02.2016
Un sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii şi un alt sistem compus din senzori prin care temperatura dintr-o locuinţă se reglează automat, iar uşa se închide prin Internet, printre proiectele câştigătoare EMECS-thon.

EMECS-thon, un maraton de sisteme incorporate, a avut loc de vineri până duminică în laboratoarele Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, maratoane similare desfăşurându-se în paralel în alte cinci universităţi din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La EMECS-thonul din Timişoara au participat şapte echipe, care au avut 48 de ore pentru a implementa de la zero un proiect.

Duminică seara, juriul a desemnat echipele câştigătoare la trei categorii: „Cea mai bună idee tehnică”, „Cea mai bună idee de afacere” şi „Premiul de popularitate”.

Premiul „Cea mai bună idee tehnică” a fost adjudecat de echipa IgnisReloaded – formată din studenţii Petra Csereoka, Denisa Greconici, Emanuel Vintilă – cu proiectul „3D tracking system”, un sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii.

Premiul pentru „Cea mai bună idee de afacere” a fost câştigat de echipa xTeam – formată din studenţii Aniţei Denis, Boitor Alexandru, Marian Iacob – care a prezentat proiectul „Smart house” – un sistem compus din mai mulţi senzori care automatizează o casă şi reglează automat temperatura ambientală, diminuează luminile şi permite încuierea uşii prin Internet.

Premiul de popularitate a fost adjudecat de echipa Triple F – formată din studenţii Daniel Zăgrean, Loredana Lupu, Flavius Aron Mecea – cu proiectul „Assisted parking” – o maşinuţă de jucărie care se parchează automat.

În paralel cu concursul de la Timişoara, maratoane similare au avut loc în alte cinci universităţi din Europa: Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie – Norvegia, Universitatea Tehnică din Kaiserlautern – Germania, Universitatea din Southampton – Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internaţională Burch – Bosnia şi Herţegovina şi Universitatea Tehnologică din Graz – Austria.

„EMECS-thon 2016, un proiect de sisteme embedded făcut în Timişoara şi în alte cinci universităţi din întreaga Europă, a fost un proiect destul de greu în care participanţii au trebuit să vină cu o idee şi să o implementeze pe device-uri oferite de noi. La nivel local am avut nişte proiecte foarte drăguţe implementate: de la automatizarea unei case la o maşină care se parchează singură, bineînţeles, redusă la scală mică. Au fost nişte proiecte foarte bine definite, studenţi care s-au chinuit timp de 48 de ore să implementeze tot ce şi-au dorit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre organizatorii EMECS-thon la Timişoara, Alexandru Ciobotaru.

Cele trei proiect câştigătoare vor concura pentru marele premiu, la nivel european.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase