Home » Lumea digitală » Unii producătorii de terminale Android imită Apple şi fac telefoane mai greu de reparat

Unii producătorii de terminale Android imită Apple şi fac telefoane mai greu de reparat

Unii producătorii de terminale Android imită Apple şi fac telefoane mai greu de reparat
Publicat: 11.05.2016
Apple a fost prima companie care a introdus aceste şuruburi pe iPhone.

Site-ul iFixit, cunoscut pentru faptul că demontează modele populare de telefoane mobile pentru a vedea cât de uşor sunt de reperat, notează că tot mai mulţi producători folosesc un tip de şurub mai rar folosit, numit „pentalobe”, care face mai dificilă desfacerea carcasei, scrie Go4it.

Şurubelniţe speciale se găsesc pe piaţă, dar de obicei nu sunt atât de uşor de găsit ca alte modele. iFixit numeşte pentalobe-ul „cel mai prost şurub făcut vreodată”.

Apple a fost prima companie care a introdus aceste şuruburi pe iPhone. Ele pot fi văzute în partea de jos a telefonului, de o parte şi de alta a portului de încărcare. Acum, cei de la iFixit au dat peste şuruburi de acest fel în telefoane de la Huawei (două în modelul P9) şi Meizu, potrivit Go4it.

Reprezentanţii site-ului notează că pentalobe-ul nu oferă nimic special şi că nu există un motiv, în afară poate de unul care ţine de estetică, pentru a folosi aceste şuruburi.

Cei de la iFixit mai scriu că pentalobul, care are la capăt o gaură puţin adâncă în formă de stea cu cinci colţuri, este uşor de deteriorat chiar şi cu o unealtă specială.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase