Home » Lumea digitală » 10 ani de la prezentarea primului iPhone

10 ani de la prezentarea primului iPhone

Publicat: 09.01.2017
Luni, 9 ianuarie, se împlinesc zece ani din momentul lansării primului iPhone de către Steve Jobs, în cadrul conferinţei Macworld.
La conferinţa Macworld din 2007, Steve Jobs definea primul iPhone ca trei produse într-unul singur: un telefon mobil revoluţionar, un iPod cu ecran mare şi un dispozitiv cu conectarea la internet inovator, redactează Mediafax
 
Apple a lansat zece generaţii de modele iPhone. Primul iPhone a stabilit elementele specifice de design, precum butonul central, „home”, şi dimensiunea ecranului – care s-au remarcat în rândul următoarelor patru lansări. iPhone-ul 3G a introdus reţeaua 3G, în timp ce modelul 4 s-a remarcat prin carcasa de metal şi camera frontală, iar modelul 4S a venit cu asistentul Siri.
 
În 2012, Apple a prezentat iPhone 5, dotat cu un ecran de 4 inci. Un an mai târziu, Apple a lansat modelul 5S, cu un cititor de amprentă, urmat de iPhone 6 şi iPhone 6S. În 2016, Apple a prezentat iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, modelele rezistente la apă.
Sursa: Wikimedia
 
Anul acesta, Apple este aşteptat să organizeze a 10-a aniversare a iPhone, urmând să prezinte ultimul model, iPhone 8. De obicei, gigantul IT prezintă ultimele modele de telefon în septembrie. Până atunci, utilizatorii vor putea cumpăra iPhone 7 şi iPhone 7 Plus.
 
iPhone generează mai mult de jumătate din venitul companiei. Potrivit ultimelor date publicate, în al treilea trimestru fiscal Apple a raportat un venit de 42,4 miliarde de dolari, 24 de miliarde de dolari provenind de la iPhone.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase