Home » Lumea digitală » Facebook anunţă o nouă schimbare, graţie tehnologiilor de inteligenţă artificială

Facebook anunţă o nouă schimbare, graţie tehnologiilor de inteligenţă artificială

Publicat: 13.08.2017
Facebook anunţă o nouă schimbare, graţie tehnologiilor de inteligenţă artificială
Folosit de milioane de utilizatori pentru citirea mesajelor redactate în altă limbă decât cea nativă, funcţia de traducere a postărilor este asigurată de acum folosind exclusiv tehnologii AI, Facebook renunţând la vechiul sistem bazat pe traducerea directă a frazelor şi cuvintelor, scrie Go4it.ro.

În schimb, noul motor pentru traduceri funcţionează mai mult ca un translator uman, luând în considerare contextul postării, jargonul şi intenţia autorului, fără a fi încurcat de eventuale erori de tastare sau abrevieri ale cuvintelor.

Responsabilă generarea a peste 4.5 miliarde de traduceri zilnic, reţeaua neurală dispune de capabilităţi pentru învăţare şi echivalentul unei memorii pe termen scurt, folosită pentru a analiza propoziţii întregi cu scopul de a aproxima cea mai bună traducere cu putinţă.

Comparat vechiului sistem de traduceri, progresele făcute sunt uşor de sesizat, reţeaua neurală găsind până şi aproximări pentru cuvinte şi formule de exprimare care nu au corespondent direct în limba aleasă pentru traducere.

Citeşte continuarea pe Go4it.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase