Home » Lumea digitala » VIDEO. Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au conectat un creier uman la internet

VIDEO. Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au conectat un creier uman la internet

Alexandru Voiculescu 09.17.2017
VIDEO. Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au conectat un creier uman la internet
Savanţii de la Wits University au conectat un creier direct la internet. Datele adunate în urma acestui proiect vor ajuta în următorii paşi realizaţi în inteligenţă artificială şi în interfaţe creier-computer.

Oamenii de ştiinţă de la universitatea sud-africană au făcut o realizare importantă în domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat în Medical Express, aceştia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la internet în timp real, scrie Futurism.

Proiectul a fost numit Brainternet şi „reprezintă o nouă frontieră în sistemele de interfaţă creier-computer”, a precizat Adam Pantanowitz, autor al acestui studiu.

Proiectul presupune preluarea undelor cerebrale cu ajutorul electroenecefalografiei. Aceste semnale sunt apoi transmise unui computer, care transmite datele unei aplicaţii care la rândul ei le urcă pe un site web unde activitatea poate fi observată.

Pantanowitz a precizat că acesta este doar începutul proiectului, iar posibilităţile sunt multiple. Echipa doreşte să îmbunătăţească interacţiunea dintre utilizator şi creierul lor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Citirea gândurilor, tot mai aproape de realitate. Cum se formează gândurile în creier şi cum pot fi prezise

Viitorul este aici! Cercetătorii au inventat un cip care poate fi implantat în creier

Descoperire şocantă: viaţa continuă în creier după ce oamenii mor

Cum arată cea mai mare bancă de creier din lume. Peste 9.000 de creiere au fost stocate de la înfiinţarea instituţiei – VIDEO