Prima pagină Lumea digitala

Premieră în lumea inteligenţei artificiale ce o duce la următorul pas: o A.I. a primit rezidenţă în Tokyo

Alexandru Voiculescu 11.08.2017 | ● Vizualizări: 2392
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Tokyo, capitala Japoniei, este primul oraş care a oferit rezidenţă unei inteligenţe artificiale. Numele acesteia este Shibuya Mirai şi există doar ca chatbot pe aplicaţia de mesagerie Mirai, populară în Orientul Îndepărtat şi care s-ar traduce din japoneză ca „viitor”.

Shibuya este programat ca fiind un băiat de şapte ani care poate avea conversaţii cu utilizatori şi „poate face mici modificări fotografiilor pe care le primeşte”, conform Agence France Presse.

Acest eveniment face parte din trendului de a recunoaşte astfel de entităţi ca cetăţeni, cu drepturi şi cu rezidenţă, la fel ca oamenii, deşi aceste discuţii sunt abia la început, scrie Futurism.

Deşi inteligenţele artificiale sunt încă prea rudimentare pentru a fi comparate cu conştiinţa umană, cadrul legal şi etic trebuie să fie stabilit înainte de atingerea unui nivel de sofisticare.Recent, robotul Sophia a primit cetăţenie din partea Arabiei Saudite, care până atunci a fost doar un privilegiu al fiinţelor umane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sistemul care va opri inteligenţa artificială dacă devine periculoasă

Când savanţii vor face inteligenţa artificială să uite vor realiza ceva cu adevărat revoluţionar

Noi declaraţii SUMBRE ale lui Stephen Hawking despre inteligenţa artificială: ''Mă tem că AI va înlocui oamenii în totalitate''

Într-un experiment inedit, inteligenţa artificială a instruit alţi roboţi pentru a crea prăjitura perfectă