Cele mai ineficiente parole din 2017. Şi anul acesta în topul listei se află ”123456”

23 12. 2017, 18:30

În ciuda avertismentelor specialiştilor în securitate cibernetică, multe persoane încă folosesc parole extrem de slabe pentru a-şi proteja dispozitivele. Mail Online prezintă o listă cu cele mai nefericite parole alese de utilizatori în 2017. Peste 5 milioane de parole au fost aflate de hackeri anul acesta, în top fiind din nou parola ”123456”.

Lista prezintă o serie de parole ineficiente, dar care continuă să fie utilizate. Printre acestea se numără ”qwerty”, clasată pe locul patru, ”admin” pe locul 11 şi ”starwars” pe locul 16. 

Sursa: SplashData

”Deşi noile episoade ale francizei Star Wars sunt fantastice, o parolă cu acelaşi nume este extrem de slabă,” a declarat Morgan Slain, CEO din cadrul SplashData. 

Parolele mai sunt realizate şi pe baza numelelor sau al hobby-urilor. În top 50 cele mai ineficiente parole mai sunt regăsite şi nume de maşini, precum ”ferrari” sau ”mercedes”.

Sursa: SplashData

Raportul mai prezintă faptul că multe persoane încă utilizează parola ”parolă” pentru a-şi securiza contul. Bărbaţii fiind de 2,8 ori mai predispuşi să aleagă acest cuvânt. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cum să îţi creezi o parolă bună de calculator? Este altfel decât s-a crezut până acum
 
Foloseşti şi tu o astfel de parolă? Lista celor mai NESIGURE parole pe care le folosesc foarte mulţi
 
Parola cel mai greu de spart: un gând
 
Ce parole folosesc bărbaţii şi femeile pentru securizarea conturilor online: diferenţele sunt semnificative