Vrei să te laşi de băutură? Acest implant te va ”pârî” dacă vei bea

13 04. 2018, 13:00

Atunci când o persoană bea, o enzimă care îmbracă senzorul creează un produs secundar care trimite un semnal electric wireless către un dispozitiv portabil (precum un smartwatch), scrie Futurism.

Deocamdată, dispozitivul milimetric a fost testat numai în laborator, sub piele de porc, folosind etanol. Aceştia au în plan de a-l testa în  animale, iar dacă totul merge bine, va fi testat pe oameni. De asemenea, cercetătorii cred că dispozitivul poate fi modificat şi pentru a monitoriza cantitatea altor substanţe din organism.

„În ultimă instanţă, scopul este de a crea un dispozitiv eficient care să monitorizeze cantitatea de alcool şi de droguri în pacienţii care se află în programe de reabilitare”, a precizat Drew Hell, autorul principal al proiectului.

Mai simplu spus, atunci când bei (sau consumi droguri), altă persoană va afla imediat, fiind avertizată de o aplicaţie pe un smartwatch.

Într-un anumit fel, metoda nu este probabil atât de etică, dar poate ajuta o persoană dependentă să scape de viciu, aducând alte persoane (familie şi/sau specialişti) în susţinerea cauzei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul

Aceste dispozitive le-ar putea salva viaţa celor care suferă de epilepsie sau de aritmii

A fost inventat un dispozitiv pentru slăbit care stimulează creierul

Creaţie uimitoare a fizicienilor: primul dispozitiv care generează masă negativă