Home » Lumea digitală » A fost lansată varianta Tor Browser pentru Android

A fost lansată varianta Tor Browser pentru Android

Publicat: 12.09.2018
A fost lansată varianta Tor Browser pentru Android
Tor Project, grupul aflat în spatele Tor Browser, disponibil de ceva timp în versiune pentru PC, a anunţat disponibilitatea versiunii de testare a ediţiei Tor Browser pentru Android, oferind utilizatorilor posibilitatea să navigheze pe internet în anonimitate deplină. Pentru folosire, este necesară instalarea prealabilă a Orbot, clientul Proxy special dezvoltat de Tor Progect.
Mai mult decât un client Proxy, Tor Browser foloseşte infrastructura descentralizată a reţelei Tor pentru a dirija solicitările de date prin noduri de conectare alese la întâmplare, făcând aproape imposibilă monitorizarea activităţii pe internet. Metoda face inutile tehnologiile obişnuite de monitorizare a locaţiei, livrarea de reclame personalizate şi chiar metodele folosite de agenţii guvernamentale pentru a ţine evidenţa activităţilor desfăşurate online de către persoane suspecte, scrie Go4it.
 
Deseori asociată cu activităţi ilegale, cum ar fi vânzarea de droguri şi arme, reţeaua Tor este şi o binevenită portiţă de scăpare pentru disidenţi politici şi jurnalişti care încearcă să-şi desfăşoare activitatea în ţări stăpânite de regimuri politice opresive. Nu în ultimul rând, reţeaua Tor este una dintre puţinele soluţii credibile pentru navigarea pe internet în condiţii re anonimitate.
 
Noua aplicaţie pentru Android vine la scurt timp după ce Tor Project a anunţat Tor Browser 8.0, versiunea pentru PC bazată pe nucleul Firefoxx Quantum din anul 2017.
 
Deşi este considerat un etalon de referinţă pentru protejarea anonimităţii online, Tor Browser nu este infailibil, instituţii guvernamentale bine finanţate putând căuta şi folosi vulnerabilităţi existente în codul aplicaţiei pentru a obţine acces la datele utilizatorilor şi ocoli sistemele integrate de anonimizare.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase