Home » Lumea digitală » ZTE pregăteşte Z18S, un telefon unic cu ecran pe ambele părţi

ZTE pregăteşte Z18S, un telefon unic cu ecran pe ambele părţi

ZTE pregăteşte Z18S, un telefon unic cu ecran pe ambele părţi
Publicat: 24.09.2018
Acum că ZTE a scăpat de sancţiunile din partea Statelor Unite, compania începe uşor să prezinte noi produse. Unul dintre acestea este Nubia Z18S, un smartphone cel puţin ciudat în 2018. Partea ciudată nu se datorează ecranului său care acoperă toată partea din faţă fără decupaj, ci spatelui, care este acoperit cu un ecran secundar.

Într-un fel este de înţeles motivul pentru care ZTE a ales să folosească încă un display pe partea din spate, întrucât pe partea din faţă nu există o cameră foto. Pentru a se asigura că utilizatorii îşi pot face selfie-uri folosind camera principală, era nevoie de un ecran. Alte companii precum Meizu au apelat la un display mai mic, care oferea funcţionalitate limitată, însă ZTE nu a făcut compromisuri, scrie go4it.

Producătorul chinez a decis să integreze un display complet funcţional, care poate să ofere acces la aceeaşi funcţionalitate precum display-ul de pe partea din faţă. Nu este clar în ce situaţii ai putea folosi ecranul secundar, mai ales când acesta oferă o rezoluţie mai mică şi o diagonală redusă.

De altfel, aceasta nu este nici măcar prima dată când un producător decide să folosească un ecran secundar pe partea din spate, Yotaphone-ul rusesc fiind printre primele care au abordat această strategie. Yota însă venea cu un ecran e-ink, care consuma puţină energie şi putea fi folosit pentru afişarea unor notiţe, pentru informaţii rapide şi alte lucruri care ar putea fi într-adevăr utile prin natura always-on a tehnologiei e-ink. Nubia Z18S de la ZTE pare doar să ofere un ecran care consumă energie în plus atunci când este pornit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase