Home » Lumea digitală » Un actor într-un costum a fost confundat cu un robot autonom

Un actor într-un costum a fost confundat cu un robot autonom

Un actor într-un costum a fost confundat cu un robot autonom
Publicat: 14.12.2018
O prezentare în cadrul unui târg de tehnologie dedicat tinerilor din Rusia, în care a fost arătat un costum high-tech care poate crea iluzia că persoana care îl îmbracă este un robot, a fost prezentat de către televiziunea de stat Rusia-24 în cadrul buletinului de ştiri drept „Boris” un robot autonom. Gafa a fost foarte repede depistată de către presă şi de către public.

Multe elemente ale costumului dau de gol faptul că acesta nu este un robot real, de la lipsa senzorilor vizibili la exterior, la faptul că îmbinarea între gât şi corp nu pare a fi tocmai mecanică. De asemenea mişcările robotului păreau puţin prea naturale, mai ales în timpul unei demonstraţii de dans, unde acesta făcea mişcări care nu erau necesare pentru o maşinărie.

Însă în cadrul prezentării de pe scenă, costumul nu a fost prezentat drept un robot, ci dorea să ofere o perspectivă asupra viitorului roboţilor. Costumul este realizat de compania numită Show Robots şi costă aproximativ 3.000 de euro, fiind echipat cu un microfon şi cu o tabletă care poate afişa o „faţă” pe cască.

După acest reportaj, imagini cu actorul care a îmbrăcat costumul au apărut pe site-ul agenţie MBKh Media, entitate finanţată de cel mai mare rival politic al lui Vladimir Putin, Mikhail Khodorkovsky. Ca urmare, Russia-24 a scos clipul temporar de pe canalul său de YouTube, după care l-a urcat din nou, fără să explice motivul.

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase