Zvonuri cu privire la viitoarea generaţie de iPhone: amprentă în display şi sistem foto cu trei camere

08 01. 2019, 15:00

Conform unui articol semnat de Jean Baptiste Su, vice-preşedinte şi analist principal al Atherton Research, şi publicat de Forbes, Apple ar putea să aducă modificări importante în noua gamă de iPhone-uri comparativ cu anii precedenţi. În primul rând, senzorul de amprentă Touch ID s-ar putea întoarce, dar de data aceasta folosind noua tehnologie care permite „ascunderea” senzorului sub display, care este deja disponibilă la concurenţi precum Huawei, OnePlus şi Oppo.

Samsung va lansa o tehnologie asemănătoare atât într-un model mid-range (presupusul Galaxy A10), cât şi pe seria Galaxy S10.Mai mult, port-ul Lightning ar putea fi înlocuit cu un port USB Type-C, ceva ce va bucura cu siguranţă utilizatorii de produse Apple mai noi. Compania a adoptat deja port-ul Type-C pe întreaga sa gamă de laptop-uri MacBook, dar şi pe cea mai nouă tabletă iPad Pro. Astfel, iPhone-ul a rămas singurul dispozitiv recent care încă foloseşte Lightning. Aşadar, trecerea la Type-C va permite încărcarea tuturor dispozitivelor Apple cu un singur cablu şi un singur adaptor de priză. Mai mult şi mai important pentru utilizatori, ar asigura compatibilitate cu toate accesoriile Type-C dezvoltate pentru alte dispozitive de pe piaţă.

În cele din urmă, notch-ul ar putea fi considerabil micşorat, lucru necesar pentru integrarea senzorului True Depth în partea de sus a ecranului, ceea ce ar permite deblocarea facială prin intermediul Face ID. Având în vedere că în toamnă se împlinesc doi ani de la debutul tehnologiei, Apple a avut timp să micşoreze componentele pentru a reduce dimensiunile decupajului.

Citeşte continuarea pe go4it.