Home » Lumea digitală » Huawei doreşte ca până la anul să ajungă numărul 1 pe piaţa smartphone-urilor, peste Samsung

Huawei doreşte ca până la anul să ajungă numărul 1 pe piaţa smartphone-urilor, peste Samsung

Huawei doreşte ca până la anul să ajungă numărul 1 pe piaţa smartphone-urilor, peste Samsung
Publicat: 26.01.2019
Huawei se aşteaptă să înlăture Samsung din vârful topului mondial al furnizorilor de smartphone, până la sfârşitul anului 2020, după ce a trecut pe locul 2, înaintea lui Apple la mijlocul lui 2018, a anunţat joi un oficial al companiei.
Cel mai repede în acest an, cel mai târziu anul viitor, vom deveni numărul unu, a declarat Richard Yu, directorul executiv al diviziei consumer a Huawei, la Beijing, scrie Mediafax.
 
Yu spune că au vândut peste 200 de milioane de smartphone-uri în 2018, în creştere cu 30% faţă de 2017. De asemenea, compania chineză a vândut peste 100 de milioane de dispozitive smart, precum tablete şi dispozitive wareables. Vânzările totale ale diviziei consumer au crescut cu 40%, la 52 de miliarde de dolari.
 
Dispozitivele Huawei sunt populare în China şi în alte ţări din Asia precum Japonia, Malaezia şi Thailanda. Compania chineză se află în top trei al vânzărilor în Emiratele Arabe Unite, în Africa de Sud şi Mexic, având o creştere şi în Europa.
 
În prezent, Huawei se află în centrul unei dispute internaţionale, după arestarea în Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar şi fiica fondatorului companiei. Totodată, autorităţile din mai multe state au renunţat la folosirea echipamentelor pentru tehnologia 5G fabricate de compania chineză, la solicitarea Statelor Unite.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase