Home » Lumea digitală » Cum te poţi proteja de radiaţiile telefoanelor mobile cu ajutorul câtorva metode simple

Cum te poţi proteja de radiaţiile telefoanelor mobile cu ajutorul câtorva metode simple

Cum te poţi proteja de radiaţiile telefoanelor mobile cu ajutorul câtorva metode simple
Publicat: 18.02.2019
Toate smartphone-urile emit radiaţii prin antenele folosite pentru conectarea la celulele telecom, dar unele smartphone-uri emit mai multe decât altele, fiind mai periculoase pentru utilizatori. Din fericire, există câteva soluţii simple prin care expunerea la radiaţii poate fi măcar limitată, dacă nu eliminată complet.

În România şi în alte ţări membre UE, limita maximă admisă de radiaţii pe care un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/kg per 10 g de ţesut, valoare exprimată de obicei sub forma SAR 2.0. Astfel, toate dispozitivele mobile care se vând pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să se încadreze în această limită.

Telefoanele care se vând în SUA trebuie să emită maximum 1,6W/kg per 1 g de ţesut, iar China nu are o astfel de reglementare, însă este luată în considerare implementarea unei limite similare cu cea din Europa de 2.0W/kg per 10 g de ţesut.

Cum afli nivelul de radiaţii emise de către un smartphone?

Anumiţi producători de smartphone frunizează acces la aceste valori direct pe telefon într-un meniu secret. Acesta poate fi accesat apelând *#07# în aplicaţia de telefon. Unele modele oferă informaţii detaliate sau link-uri care duc pe site-ul companiei, unde pot fi găsite aceste date, altele vor afişa doar certificările pe care modelul respectiv le-a primit de la diverse autorităţi din lume (FCC în SUA, CE în Europa, MCMC în Malaezia, etc.).

Dacă telefonul nu se vinde în mod oficial pe teritoriul Europei, se poate ca acesta să nu respecte reglementările şi ar putea emite mai radiaţii peste limite, ducând la riscuri mai mari în utilizare. Acest lucru este valabil în special pentru dispozitivele vândute exclusiv în China, sau în alte ţări care nu impun astfel de limite. Totuşi, există foarte puţine modele, chiar şi fără certificări, depăşesc limitele din SUA sau Europa.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase