Home » Lumea digitală » Imagini cu prototipul iPhone de dinainte de apariţia liniei de smartphone-uri: un 3-în-1 din telefon, iPod şi computer conectat la internet

Imagini cu prototipul iPhone de dinainte de apariţia liniei de smartphone-uri: un 3-în-1 din telefon, iPod şi computer conectat la internet

Publicat: 22.03.2019
Toţi cei interesaţi câtuşi de puţin de tehnologie îşi amintesc cu siguranţă primul iPhone, dezvăluit de Steve Jobs în 2007 drept un dispozitiv 3-în-1: un telefon, un iPod şi un computer conectat la internet. Prototipurile de iPhone chiar arătau ca o combinaţie dintre un telefon mobil, un iPod şi un computer, iar noile imagini cu o versiune de test au fost de curând publicate pe internet.

În imaginea de mai jos este un prototip aproape final al primului iPhone, folosit în perioada 2006-2007 pentru a testa atât componentele hardware care urmau să fie integrate în revoluţionarul telefon, cât şi sistemul de operare iPhone OS (numele de dinainte de iOS), care era dezvoltat în paralel de către echipa de ingineri software.

Foto: go4it

Dispozitivul seamănă foarte mult cu o placă de bază de PC, aceasta fiind plină de slot-uri pe care puteau fi ataşate diverse componente şi destule mufe pentru a asigura întreaga funcţionalitate a telefonului. De exemplu, există antene wireless pentru Wi-Fi şi modem, avem un slot pentru cartela SIM în partea de sus, conectorul cu 30 de pini pentru conectarea la un PC, un port Ethernet pentru internet în lipsa Wi-Fi sau a unei cartele SIM, un modul de 4 GB memorie flash şi chiar camera foto, butonul home şi display-ul.

Alte lucruri interesante sunt cele două mufe jack combinate într-una singură pe modelul final, posibilitatea de a scoate semnal video prin cabluri component sau composite şi port-urile serial folosite pentru diagnostic şi transfer de date pentru anumite funcţii. Prototipul de iPhone era alimentat de la priză printr-un adaptor AC/DC, însă există şi un spaţiu dedicat bateriei pe placa de bază.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase