Home » Lumea digitală » Avertismentul SUA: Vom revizui cooperarea cu aliaţii care utilizează echipamente Huawei

Avertismentul SUA: Vom revizui cooperarea cu aliaţii care utilizează echipamente Huawei

Avertismentul SUA: Vom revizui cooperarea cu aliaţii care utilizează echipamente Huawei
Publicat: 30.04.2019
Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, citat de agenţia Reuters.

„Poziţia Statelor Unite este că participarea Huawei sau a oricărei alte companii lipsite de încredere în orice segment al reţelei de telecomunicaţii 5G reprezintă un risc”, a declarat luni Robert Strayer, subsecretar pentru domeniul Cibernetic, al Comunicaţiilor internaţionale şi Politicilor informatice în cadrul Departamentului de Stat american, potrivit Mediafax.

„Dacă alte ţări introduc şi permit unor companii lipsite de încredere să construiască sau să furnizeze echipamente pentru reţelele 5G, va trebui să reevaluăm capacitatea de a împărtăşi informaţii şi de a fi conectaţi cu ei”, a atras atenţia oficialul american.

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, Consiliul britanic pentru Securitatea Naţională a decis să interzică participarea Huawei Technologies la construirea segmentelor esenţiale ale reţelei de telecomunicaţii 5G, dar va permite, cu anumite restricţii, cooperarea cu firma chineză pentru elemente din afara infrastructurii centrale.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase