Prima pagină Lumea digitala

MeshTalk: tehnologia care trimite mesaje text la distanţă de 3 km fără reţea, Wi-Fi sau Bluetooth

Catalin Nitu 07.02.2019 | ● Vizualizări: 1057

MeshTalk este un nou protocol care permite trimiterea de mesaje între utilizatori fără acces la o reţea telecom, Wi-Fi sau Bluetooth.

MeshTalk va funcţiona prin ralizarea unei reţele mesh locale între dispozitivele compatibile. Acestea vor comunica între ele şi vor transmite mesajele de la unul la celălalt până când ajunge la destinaţie. Astfel, nu sunt necesare antene, staţii de semnal sau servere pentru a transmite mesaje de pe un dispozitiv pe altul. De asemenea, Oppo spune că această funcţionalitate nu va afecta în mod negativ autonomia dispozitivelor, atunci când este activă.

Ba compania chineză chiar sugerează că pregăteşte şi un mod de urgenţă pentru dispozitivele sale mobile, care să permită funcţionarea într-un mod low-power, care să poată primi şi trimite mesaje prin MeshTalk pentru până la 72 de ore la o singură încărcare.

Momentan, totul pare prea frumos să fie adevărat, însă această tehnologie nu este deloc în afara capabilităţilor din prezent. Ba chiar există destule cazuri de utilizare în care MeshTalk ar putea fi o soluţie mai bună decât mesageria prin internet sau SMS-ul.

Citeşte continuarea pe Go4it!