Prima pagină Maratoanele Descopera Mari întrebări

De unde provine denumirea de ''Bluetooth''?

Adrian Popovici 06.09.2019 | ● Vizualizări: 1274

Bluetooth e una dintre tehnologiile marcante ale începutului de secol XXI.

Temenul de „Bluetooth” e unul foarte comun în lumea în care trăim, dar puţini sunt cei care ştim care este originea acestui termen. Tenologia Bluetooth permite diferitelor dispozitive să se conecteze între ele şi să facă schmb de fişiere, iar conform Huffington Post, termenul are legătură cu această aplicaţie a tehnologiei.
 
Denumirea de Bluetooth îi este atribuită lui Jim Kardach, un inginer care a dezvoltat această tehnologie pentru compania Intel. Din relatările acestuia aflăm că sursa de inspiraţie a fost reprezentată de o carte despre istoria vikingilor pe care el o citea.
 
Mai exact, în carte a descoperit un personaj special, particular, cel de al doilea monarh al Danemarcei, regele Harald Bluetooth. Acesta a rămas în istorie pentru dorinţa sa de a uni Danemarca, din acest punct Kardach a făcut legătura cu proiectul la care lucra: o tehnologie care să unească dispozitivele
 
Sursele istorice sugerează că cognomenul de Bluetooth al monarhului are într-adevăr de-a face cu dinţii. Mai exact face trimitere la ideea de dinţii stricaţi, care par a avea o culoare albăstruie.
 
Kardach a explicat în interviuri succesive că, iniţial, Bluetooth a reprezentat doar un nume de cod pentru noua tehnologie la care lucra. Aparent atât echipa cu care lucra, cât şi cei care s-au ocupat de promovarea noii tehnologii, au căzut de accord că acest nume este potrivit pentru promovarea pe piaţă.
 

Citeşte şi:

TOP: Care sunt cele mai bune căşti Bluetooth

Într-un oraş din Statele Unite nu ai voie să foloseşti Wi-Fi, Bluetooth sau smartphone-uri. Care este motivulCum poate fi conectat la internet orice telefon. Trucul pe care puţini îl ştiu

Cum poate fi rezolvată cea mai enervantă problemă a routerelor Wi-Fi

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI