Adaptoarele de priză „generice” sunt periculoase. Medicii din SUA încurajează utilizarea accesoriilor originale

03 08. 2019, 17:00

Medicii din SUA avertizează prin noile adiţii la Analele Medicinei de Urgenţă că în special tinerii, care folosesc foarte mult telefoanele mobile, sunt în pericol de a se răni dacă nu folosesc încărcătoare originale, testate şi aprobate de autorităţile competente.

Cel mai nou caz în care un încărcător de telefon a dus la vătămarea unui utilizator a fost înregistrat în SUA, unde o tânără de 19 ani a rămas cu urme de arsuri în jurul gâtului din cauza unui adaptor de priză neconform. Aceasta stătea în pat, când deodată a simţit o arsură puternică în jurul gâtului. Se pare că lanţul metalic pe care îl purta la gât a intrat în contact cu cablul de încărcare al telefonului, pe care îl ţinea sub pernă. Aceasta a fost tratată pentru arsuri de gradul doi şi externată, însă alţii au întâmpinat probleme şi mai mari.

Un bărbat a fost aruncat din pat din cauza unui şoc electric produs de un încărcător de priză neoriginal, în timp ce o femeie a raportat un incendiu produs de încărcătorul de telefon neoriginal, care a aprins patul în care dormea. Aceasta din urmă s-a ales cu arsuri pe mâini.

Citeşte continuarea pe Go4it!