Home » Lumea digitală » OpenAI a lansat o nouă versiune a algoritmului care scrie fake news

OpenAI a lansat o nouă versiune a algoritmului care scrie fake news

OpenAI a lansat o nouă versiune a algoritmului care scrie fake news
Publicat: 23.08.2019
Oficialii OpenAI au anunţat că vor lansa o nouă versiune a algoritmului care poate scrie fake news.

Compania OpenAI a fost fondată de către Elon Musk, fiind un proiect la care a renunţat la scurt timp. Recunoaşterea internaţională a acestei companii a venit în luna februarie a anului acesta atunci când a lansat algoritmul GPT-2. Acest algoritm, susţineau oficialii companiei, putea să scrie fake news într-un mod similar unei fiinţe umane şi, de aceea, a fost considerat periculos, publicului fiindu-i oferită o versiune mai puţin periculoasă. 

Recent, această companie a anunţat că va lansa în curând o versiune mai dezvoltată a respectivului program, dând asigurări însă publicul că va face tot ce este posibil pentru ca acesta să nu fie folosit pentru a face rău, notează Futurism.

În trecut, oficialii companiei şi-au manifestat îngrijorarea cu privire le perspectiva ca inteligenţa artificială să fie folosită pentru a disemina fake news pe internet. Totuşi, după cum a subliniat şi Janelle Shane, expertă în AI, GPT-2 avea o serie de defecte care făcau ca „munca” sa să poată fie uşor identificabilă. Aceeaşi expertă a explicat faptul că această nouă versiune este îmbunătăţită, rămânând totuşi o serie de aspecte pe care programatorii nu le-au putut ameliora şi care predispun programul la posibilitatea de a scrie nonsensuri.

Anunţul făcut de OpenAI explică faptul că acest nou program poate fi lansat în orice moment, dar oficialii companiei îşi rezervă dreptul de a se asigura că acesta nu va deveni public în posibilitatea în care vor determina că există un risc crescut ca acesta să fie folosit în scopuri nefaste.

Citeşte şi:

83% dintre europeni văd fake news ca o ameninţare

Facebook doreşte să combată fenomenul Fake News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase