Samsung anunţă tehnologia care face pozele de 144MP

21 12. 2019, 00:00

Gradul foarte ridicat de miniaturizare face posibilă crearea unor senzori de imagine cu rezoluţie de până la 144MP, suficient de compacţi şi eficienţi pentru folosirea cu telefoane mobile.

Principala provocare este ajustarea în jos a voltajului de funcţionare, senzorii de imagine convenţionali necesitând o tensiune relativ mare (2V şi peste), la care consumul de energie şi căldura degajată pot pune probleme, mai ales în spaţiul înghesuit şi dificil de răcit al unui smartphone compact. În mod evident, creşterea rezoluţiei vine cu o creştere proporţională a consumului de energie şi căldura generată, făcând impractică majorarea clarităţii imagini peste un anumit nivel.

Tehnologia 14nm FinFET promite să rezolve această problemă, aducând o reducere cu 42% a consumului de energie per-pixel, fapt ce se traduce într-o rezoluţie maxim teoretică de 144MP. Un astfel de senzor ar putea să capteze imagini până la o viteză maximă de 10 cadre pe secundă, dacă interfaţa de conectare şi procesorul de imagine pot ţine pasul cu volumul mare de informaţie.

Citeşte continuarea pe Go4it!