Cerere masivă pentru aplicaţii care permit lucrul de la distanţă ca urmare a pandemiei COVID-19

13 03. 2020, 15:00

Tot mai multe companii şi-au trimis angajaţii să lucreze de acasă, în contextul pandemiei COVID-19, iar cererea pentru unelte care permit acest lucru a crescut foarte mult. Dezvoltatorii de astfel de soluţii, precum Microsoft, Google sau Zoom, fac faţă cu greu cererii.

Microsoft Teams a înregistrat o creştere de 500% a utilizării în China de la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Productiv, o firmă care le permite companiilor să vadă cum folosesc angajaţii software-ul lor, a consemnat o creştere cu 30% de la începutul lunii februarie, potrivit Mediafax.

Multe companii oferă acum gratuit funcţii care înainte erau oferite contracost. De exemplu, Zoom a ridicat limita de minute pentru apelurile video în China – dar şi pentru şcolile din Japonia, Italia sau SUA – în cazul aplicaţiei gratuite.

Microsoft oferă oricui aplicaţia Teams Premium gratuit în următoarele şase luni. Compania a ridicat restricţiile şi pentru cei care au deja varianta gratuită.

Google a anunţat, de asemenea, că va oferi gratuit unelte pentru teleconferinţe, utilizatorilor serviciilor G Suite şi G Suite for Education, până la 1 iulie 2020.

Creşterea masivă înregistrată de aceste aplicaţii se observă şi în magazinele virtuale. Zoom a devenit cea mai populară aplicaţie de business, în varianta americană a Apple App Store. Microsoft Teams a ajuns pe locul patru în acelaşi magazin virtual.

Peste 133.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV. Dintre acestea, peste 4.900 au murit.