Home » Lumea digitală » Samsung amână producţia de chipseturi pe 3nm cu cel puţin un an

Samsung amână producţia de chipseturi pe 3nm cu cel puţin un an

Publicat: 07.04.2020
Samsung amână producţia de chipseturi pe 3nm cu cel puţin un an
Compania sud-coreeană fiind deja nevoită să facă ajustări pe termen lung ale prognozelor de venituri şi planurile de viitor.

La fel ca majoritatea producătorilor smartphone, Samsung resimte din plin impactul economic al restricţiilor de carantină impuse pentru a limita propagarea pandemiei de coronavirus, compania sud-coreeană fiind deja nevoită să facă ajustări pe termen lung ale prognozelor de venituri şi planurile de viitor.

COVID-19 a obligat deja Samsung să-şi închidă mai toate magazinele fizice, dar şi fabricile responsabile cu producţia smartphone şi alte dispozitive electronice.

Anticipând cerere tot mai redusă la nivelul industriei, Samsung a decis să-şi ajusteze în consecinţă ambiţiile de viitor, amânând începerea producţiei de masă pentru microprocesoare cu tehnologie de fabricaţie pe 3nm până cel mai devreme anul 2022. Asta se traduce într-o încetinire a aportului de inovaţie la nivelul întregii industrie, producătorii smartphone trebuind să lucreze mai mult timp cu tehnologiile deja existente.

Samsung plănuia iniţial să demareze producţia de serie pentru chip-uri pe 3nm până în anul 2021, punând presiune pe rivalul TSMC

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase