Home » Lumea digitală » Google anunță că va șterge automat datele colectate despre utilizatorii săi

Google anunță că va șterge automat datele colectate despre utilizatorii săi

Google anunță că va șterge automat datele colectate despre utilizatorii săi
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 26.06.2020

Google își modifică setările prestabilite pentru a șterge automat o parte din datele pe care le colectează de la utilizatori.

Activitatea pe web și pe aplicații, inclusiv istoricul căutărilor și al paginilor vizitate, precum și datele privind locația, vor fi șterse automat după 18 luni.

Istoricul de pe Youtube va fi șters automat după 36 de luni. Asta include și ce clipuri au fost vizionate, dar și pentru cât timp.

Schimbările vor fi aplicate la clienții noi deocamdată, însă utilizatorii deja existenți vor primi în curând notificări prin care își vor putea modifica și ei setările.

Google anunță noi setări prestabilite care permit ștergerea automată a datelor

Anunțul a fost făcut după ce eforturile de colectare a datelor și practicile Google, precum și ale altor companii de tehnologie, au fost dur criticate.

Google a introdus setări de ștergere automată în mai 2019, pentru a le permite utilizatorilor să forțeze ștergerea regulată a datelor colectate despre ei de către companie, însă setările au fost opționale la acea vreme.

Compania americană folosește astfel de informații pentru a produce recomandări și căutări personalizate, precum și reclame, scrie BBC.

De ce datele colectate de la utilizatorii Youtube vor fi păstrate pentru mai mult timp

„Știm că informația asta ne face produsele mai eficiente. Însă, minimizarea datelor este unul dintre importantele principii de securitate ale noastre și Google nu va mai păstra istoricul de activitate pe perioade nedeterminate decât dacă utilizatorii ne vor ruga să o facem”, a declarat David Monsees, product manager la Google.

Compania a mai explicat și de ce dorește să păstreze istoricul de pe Youtube pentru o perioadă mai lungă de timp față de alte activități de pe Internet. Recomandările muzicale pot fi mai eficiente doar cu un istoric mai amplu de căutări.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă opțiune pe Facebook, însă doar pentru unii utilizatori. Zuckerberg urmează exemplul dat de Twitter

Obiectivul Google pentru 2025: să devină lider în diversitate culturală

Numărul utilizatorilor atacați pe telefon de conținut pornografic s-a dublat

Ștergerea cărților din contul de Kindle disponibilă pentru unii utilizatori

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase